HEKLANJE

Plodonosna obnova kože

TEMU APP 100 E KUPON

Zamislite da pretražujete po prodajnim mjestima za njegu kože i pronalazite onaj savršeni proizvod koji se može pohvaliti potpuno prirodnim sastojcima. Serendipity, zar ne? Zatim odete i pročitate etiketu očekujući da ćete pronaći virtualnu salatu, ali umjesto toga nađete se kako čitate benzojevu kiselinu, butil stearat i neka potpuno neizgovorljiva imena. Niste botaničar, ali ste sigurni da te stvari ne rastu na drveću. To je zato što većina komercijalnih proizvoda namijenjenih njezi kože danas sadrži konzervanse i druge kemikalije koje održavaju njihovu konzistenciju i rok trajanja. Problem je u tome što većina ovih kemikalija zapravo može iritirati osjetljiviju kožu.

Koje je rješenje za ovakvu krizu? Jednostavan. Smiksajte vlastitu, domaću liniju za njegu kože. Nema tu ništa jer se većina sastojaka nalazi u vašem hladnjaku ili košari s voćem. Potpuno prirodne recepte za kožu lako je pronaći na internetu ili čak u časopisima. Obično su ove mješavine za njegu kože sastavljene od kombinacije jednog ili dva voća. Kombinacije poput ovih mogu uključivati ili pulpu voća, voćni sok ili oboje. Mlijeko, voda ili med obično se dodaju kako bi smjesa bila glatka. Dodaci kao što su zobene pahuljice, pšenične klice, smeđi šećer i sušeno bilje također su uključeni za specijalizirane pripravke poput tretmana za prištiće, perutanje i masnu kožu.



Njega kože prirodnim sastojcima nudi veliku raznolikost. Postoje sredstva za čišćenje lica, pilinzi, hidratantne kreme i maske za lice. Ne brinite jer se indikacije za uporabu obično nalaze uz recepte. U receptima je navedeno je li mješavina za normalnu, suhu, masnu, osjetljivu i kožu sklonu aknama. Neki su još više specijalizirani kao sredstva za uklanjanje mitesera ili rješenja za izbjeljivanje.

Prirodna rutina njege kože ima mnoge prednosti. Prvo, sastojci su lako dostupni i izbor je velik. Oni su također prirodni, stoga uvelike smanjuju rizik od alergija ili iritacija kože. Drugo, sastojci su jeftini, što znači više uštede više vas. Treće, možete modificirati recepte prema svojim potrebama. Budući da su rizici od iritacija minimalni, eksperimenti su relativno sigurni. Četvrto, vitamini i antioksidansi prirodno se nalaze u voću, dok mlijeko i med imaju regenerativna svojstva. Stoga dobivate iste vitamine koji se nalaze u komercijalnim proizvodima uz ograničavanje ili iskorjenjivanje kemikalija.

Budući da ovi recepti za njegu kože koriste prirodne sastojke, potrebno ih je držati u hladnjaku i mogu se čuvati samo tjedan dana. Međutim, bolje ih je napraviti u malim količinama ili serijama za trenutnu upotrebu. Osim toga, ovi recepti sadrže prirodne hidroksi kiseline i vitamine za izravno i trenutno pomlađivanje kože. Također, ne zaboravite održavati formu vježbanjem, uravnoteženom, zdravom prehranom i redovitim snom. S ovim preduvjetima i vašim novim rješenjima za njegu kože, na putu ste da imate zdravu kožu koja može nadmašiti ono što znanost može ponuditi. To je ono što vi nazivate prirodnim.