HEKLANJE

Podaci o kreditnoj sposobnosti i kreditnoj sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Kada uzimate kredit, posuđujete određeni iznos novca koji ste dužni platiti nakon određenog vremena. Kreditna ocjena je statistički način utvrđivanja vjerojatnosti da će pojedinac morati vratiti novac koji je posudio. Mnogi kreditni uredi izdaju takve ocjene na temelju različitih sustava ocjenjivanja i čimbenika.

Uobičajeni čimbenici koji se koriste za izračun kreditne sposobnosti osobe uključuju njegovu povijest plaćanja kredita, trenutne dugove za koje je odgovoran, vremensko trajanje njegove kreditne povijesti, kombinaciju vrste kredita i učestalost njegovih zahtjeva za novi kredit.



Što definira vaš kreditni rezultat?
Kada posudite novac, vaš zajmodavac šalje te informacije o kreditu kreditnom uredu koji zauzvrat priprema kreditno izvješće u kojem se definira koliko ste dobro upravljali svojim dugovima. Iz pripremljenog kreditnog izvješća, ured utvrđuje vašu kreditnu ocjenu na temelju čimbenika kao što su a) prethodni kreditni učinak, b) trenutna razina zaduženosti, c) vrijeme korištenja kredita, d) vrste dostupnih kredita i e) traženje novog kredita. Stoga na vašu kreditnu sposobnost uvelike utječe vaša kreditna povijest otplate dugova. Ovaj čimbenik također može povećati vaš kreditni rejting, pri čemu prošlost pokazuje da svoje dugove možete otplatiti brzo i prilično pošteno.

Važnost vaše kreditne ocjene
Dok podnosite zahtjev za kreditnu karticu, zajam ili hipoteku, provjerava se vaša kreditna sposobnost. Stoga kreditno izvješćivanje omogućuje bankama da izdaju kreditne ili debitne kartice, trgovinama da prihvaćaju čekove jer, ovisno o vašem kreditnom rezultatu, mogu lako odrediti razinu rizika za njih.
Uglavnom zajmodavci traže višu kamatnu stopu za one koji imaju lošu kreditnu sposobnost u usporedbi s osobom koja ima visoku kreditnu sposobnost.

Savjeti za poboljšanje vaše kreditne sposobnosti:
1. Trebali biste izvršiti isplatu zajma u dogovorenom roku s točnim iznosom.

2. Pokušajte izbjeći prekomjerno povećanje kredita. U slučaju da putem pošte dobivate različite kreditne kartice koje izdaju banke, mogli biste doći u iskušenje da ih upotrijebite, ali to vam nikada neće pomoći.

3. Ne biste trebali ignorirati dospjele račune, a ako se suočite s bilo kakvim problemom pri otplaćivanju duga, možete nazvati svog vjerovnika kako biste dogovorili otplatu.

4. Uvijek budite svjesni vrste kredita koji imate jer krediti financijskih tvrtki mogu utjecati na vaš kreditni rezultat.

5. Pokušajte zadržati svoje nepodmirene račune što je moguće nižim i nemojte stalno povećavati kredit do svog limita.



6. Trebali biste ograničiti broj zahtjeva za kredit.

7. Budući da se kredit ne stvara preko noći, pokušajte svojim vjerovnicima dati duži vremenski okvir za pregled i dužu povijest dobre kreditne sposobnosti koja povećava vašu kreditnu sposobnost.

 



Firefox prečaci (shortcuts)

Firefox je jedan od najpopularnijih web browser-a na svijetu i krivulja popularnosti i dalje samo raste. Kako Firefox-u popularnost raste