HEKLANJE

Poduzimanje koraka za popravak loše kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Popravak loše kreditne sposobnosti nikad nije lak, ali postoje rješenja koja vam mogu pomoći da se oslobodite duga. Svatko ima račune i ponekad računi mogu izmaknuti kontroli. Budući da je plaćanje računa stalan proces, najbolje moguće rješenje kada ste u nevolji je tražiti pomoć i raditi na tome da svoj dug stavite pod kontrolu.

Budući da novi zakoni potrošačima otežavaju vraćanje kreditnog rejtinga, moglo bi se činiti nemogućim izbaviti se iz problema. Međutim, prema zakonu je moguće dobiti sva tri svoja kreditna izvješća besplatno.



Ako imate lošu kreditnu povijest, trebali biste zatražiti kopije svojih kreditnih izvješća kako biste bili sigurni da nema pogrešaka ili lažnih optužbi. Ako pronađete pogrešna potraživanja u svom kreditnom izvješću, prva stvar koju trebate učiniti je podnijeti spor protiv potraživanja. To će vjerojatno odgoditi vaša plaćanja, a ako se utvrdi da niste odgovorni za dug, to vas može osloboditi svega.

Obratite se agencijama što je prije moguće ako primijetite nevažeće račune ili netočna potraživanja koja nisu vaša odgovornost. Radi vaše udobnosti, Experian, TransUnion i Equifax imaju dostupne vruće linije za sporove.

Osporavanje može biti jedan korak prema popravljanju vaše kreditne sposobnosti. Većina informacija navedenih u kreditnim izvješćima potječe od banaka, kartičarskih kuća, pružatelja komunalnih usluga, pravnih presuda itd. Obično te informacije ostaju u vašem kreditnom izvješću najmanje 7 godina. Pozitivne ocjene često ostaju u vašem izvješću 10 godina. Porezna prava ostat će u vašem kreditnom izvješću 15 godina, a bankroti će ostati u vašem kreditnom izvješću 10 godina. Zato je važno osporiti sva kreditna potraživanja koja su navedena u vašem izvješću, a koja nisu vaša.

Uredi će istražiti i ako odluče u vašu korist, dugovi će biti izbrisani iz vašeg kreditnog izvješća. Iz tog je razloga vrlo važno pratiti svoje kreditno izvješće i redovito ga pregledavati. Također imate mogućnost vidjeti svoj kreditni rezultat iz izvješća tako da možete vidjeti kako je na njega utjecalo vaše izvješće.

Ako pronađete potraživanja protiv sebe za koja ste odgovorni, ali ne znate kako ih popraviti, trebali biste se educirati.

Nemojte vjerovati kada tvrtke za popravak kreditne sposobnosti tvrde da mogu ukloniti stavke iz vašeg kreditnog izvješća i smanjiti vaše mjesečne uplate. Vlada nadzire većinu tih agencija i vladi je dan razlog da vjeruje da su neke od tih agencija obmanule kupce.

Većina tih tvrtki samo vas želi prevariti, a istovremeno vas izlažu riziku od daljnjeg oštećenja vaše kreditne sposobnosti. Ako trebate pomoć ili podršku u vezi s kreditom, jednostavno je i razumno konzultirati se sa savjetnicima u Nacionalnoj zakladi za kreditno savjetovanje. Predstavnici su visoko obučeni za pomaganje potrošačima da pronađu pravni način da poboljšaju svoju kreditnu sposobnost i izvuku se iz dugova, dok drže vjerovnike podalje.



Pobrinite se da znate svoja prava ako tražite načine za popravak loše kreditne sposobnosti. Još uvijek je moguće prevladati lošu kreditnu sposobnost i ponovno izgraditi dobru kreditnu sposobnost.

Niste sami i postoje mjesta kojima se možete obratiti. Consumer Response Center još je jedan odličan izvor za učenje o vašim pravima. Postoje slučajevi u kojima imate više prava nego što mislite. Žrtve krađe identiteta ili vojno osoblje kojima je ukraden identitet često imaju više prava od ljudi koji jednostavno ne plaćaju svoje račune.

Poznavanje svojih prava i toga kome se možete obratiti za pomoć prvi je korak u popravljanju vaše loše kreditne sposobnosti.



Vrste AMD-a

Dvije važne vrste makularne degeneracije povezane sa starenjem su mokri AMD i suhi AMD. Oblici mogu napasti jedno ili oba