HEKLANJE

Koju vrstu kreditne kartice odabrati?

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste zabrinuti oko dobivanja kreditne kartice ili imate kreditnu karticu i ne ide vam, onda biste možda trebali pogledati neke od ponuđenih alternativa. Postoji sve veći broj kartičnih alternativa kreditnim karticama, od kojih bi neke mogle biti bolja opcija za vas.

Zašto tražiti alternative?



Mnogo je razloga zašto je dobra ideja tražiti alternative kreditnim karticama. Iako kreditne kartice imaju svoje namjene, one također nose mnoge opasnosti i probleme. Kreditne kartice vas mame da potrošite više nego što si možete priuštiti, a visoke kamatne stope znače da vaš dug brzo raste.

Kreditne kartice također može biti teško dobiti ako imate lošu kreditnu sposobnost ili ste mladi i nikada prije niste posuđivali. Stoga se isplati pogledati alternativne kartice.

Kartice za naplatu

Charge kartice su najpopularnija alternativa kreditnim karticama. Iako mnogi ljudi vjeruju da su kartice poput Diner’s Cluba i American Expressa kreditne kartice, one su zapravo kartice za plaćanje. Kartice za plaćanje slične su kreditnim karticama osim činjenice da morate u cijelosti podmiriti saldo prije isteka postavljenog vremenskog razdoblja. Ovo je korisno za ljude koji znaju da mogu otplatiti dugovanja svaki mjesec ili nekoliko mjeseci.

Kreditni limiti na karticama za plaćanje mogu biti visoki, što je dobro ako morate obaviti skupu kupnju. Problemi s karticama za plaćanje su u tome što nisu tako široko prihvaćene kao kreditne kartice, a ako ne otplaćujete ostatak, kamate i naknade su iznimno visoke

Debitne kartice

Druga alternativa kreditnim karticama su debitne kartice. Debitne kartice mogu se koristiti gotovo na isti način kao i kreditne kartice, ali umjesto da imate kredit i isplaćujete novac svaki mjesec, debitne kartice uzimaju novac izravno s vašeg bankovnog računa. Možete potrošiti samo iznos koji imate na računu.



Vrijednost debitnih kartica je da ne trošite prekomjerno, jer trošite samo onoliko koliko si možete priuštiti. Također nema kamata jer ne posuđujete novac. Debitne kartice također su široko prihvaćene kao i kreditne kartice. Problem s debitnom karticom je upravo njezina snaga; ne možete potrošiti više nego što imate. Ovo je problem ako trebate kupiti predmete visoke vrijednosti. Također, sigurnost i zaštita kupaca za debitne kartice je puno niža nego za kreditne kartice.

Prepaid kartice

Jedna od najnovijih alternativa kreditnim karticama su prepaid kartice. Prepaid kartice rade kao kreditne kartice, sa svim sigurnosnim značajkama i mogućnostima potrošnje. Međutim, one također imaju značajke debitne kartice po tome što ne posuđujete novac i trošite samo ono što si možete priuštiti. Novac uplaćujete unaprijed na karticu koju možete nadopuniti slično kao što to činite za kredit za mobilni telefon. Novac na kartici tada možete koristiti za kupnju na kredit.



Ove vrste kartica posebno su korisne za tinejdžere i mlade odrasle osobe, kojima je potreban neki oblik kartice, ali koji također moraju kontrolirati svoju potrošnju. Roditelji mogu pratiti i kontrolirati djetetovu potrošnju samo tako da svaki mjesec stave određeni iznos na karticu.

Iako prepaid kartice ne mogu ponuditi kredit koji vam je potreban za kupnju skupih stvari, one nude zaštitu i sigurnost te vas sprječavaju da se zadužite. Ako imate problema s potrošnjom kreditnom karticom, nabava debitne ili prepaid kartice mogla bi biti dobra opcija za vas.

Poslovna etika

Posao bilo koje vrste, bilo on-line ili na licu mjesta (“stvarni svijet”), može biti poput navigacije minskim poljem, posebno kada

Zanimljiva priča o solarnim panelima

IZDANJE SCIENTIFIC AMERICANA IZ RUJNA 2006. bilo je posvećeno istraživanju budućnosti energije nakon ere ugljika. Urednici dijele otrežnjujuće stajalište: ‘Mogu