HEKLANJE

Poslovna etika

TEMU APP 100 E KUPON

Posao bilo koje vrste, bilo on-line ili na licu mjesta (“stvarni svijet”), može biti poput navigacije minskim poljem, posebno kada je u pitanju etika, tako da je potrebno određeno poznavanje zakona i određeni stupanj poštenja poslujte profesionalno i pravedno. Etika održava poslovnu praksu dobro utemeljenom i usredotočenom na ono što je stvarno važno; odnosno potrebe i želje kupaca su na prvom mjestu.

Poduzetnici se moraju informirati o uvjetima pružanja usluga i interesima stanovništva. To će kupcima omogućiti informirane i stoga pouzdane kupnje. Nitko ne voli poslovne pothvate koji su nesvjesni onoga što se oko njih događa ili koji su zaostali; kupci se vjerojatno neće osjećati ugodno s prosudbom onih koji nemaju apsolutno nikakvog pojma ili su dvojbeni u pogledu onoga što se očekuje i zahtijeva da se na zadovoljavajući način odgovori na pitanja kupaca. Prijevara, ili “izvlačenje stvari iz guzice”, neće biti dovoljno; tvrtke će vjerojatno biti uspješnije ako ostanu u tijeku istraživanja kako bi mogle ponuditi iskrene i aktualne povratne informacije svima kojima su potrebne. Poslovni predstavnici koji ne mogu pomoći kupcima su beskorisni. Poduzimanje ovog dodatnog napora pokazuje kupcima da je tvrtkama doista stalo do kupaca.



Poštene cijene uvijek su najbolji put. Unatoč onome što mnogi vlasnici tvrtki misle, pružanje usluga i robe po višim cijenama neće nužno jamčiti profit; naprotiv, takvi nečuveni troškovi samo će natjerati kupce da odu drugdje i tvrtka će na kraju izgubiti novac. Kada tvrtke uspoređuju dane proizvode koje nude razni konkurenti i zatim postavljaju odgovarajuće cijene, kupci vide da su navedene tvrtke svjesne onoga što su tipični kupci sposobni i voljni platiti. Dugoročno će poslovanje biti dosljedno ili postupno rasti, a dobit predvidiva.

Poštenje je najbolja politika, kako kaže izreka. Mnogi misle da je to šala, ali zapravo nije. Oni koji su otvoreni i jasni u svojim namjerama i nude kvalitetne usluge i robu neizbježno će se naći u uspješnom pothvatu. Zašto? Jednostavno: kupci i klijenti koji se vraćaju znat će da ih tvrtke koje posluju pošteno i fer cijene, a faktor povjerenja eksponencijalno raste. Mušterije nisu glupe i ne treba ih tako tretirati. Na kraju se sve podmukle sheme otkriju na ovaj ili onaj način, a narušena reputacija koju tvrtke steknu takvim lošim poslovima na kraju će dovesti do propasti.

Mnogo je etičkih situacija koje svakodnevno vode poslovnom ponašanju. Znati što su oni i dopustiti im da vode kroz svaku okolnost učinit će interakciju lakšom i ispunjenijom. Takva iskrenost i poštenje uvijek će ostaviti ugodan, pouzdan i neizbrisiv dojam na sve uključene.

Autorska prava © John Cargo

Hibridna vozila i porezne olakšice

Morate voljeti trgovce automobilima. S donošenjem Zakona o energetskoj politici iz 2005., trgovci automobilima vrište o poreznim olakšicama kupnje ovih