HEKLANJE

Kreditna sposobnost je važna pri kupnji automobila

TEMU APP 100 E KUPON

Provjeravate li svoj kreditni rezultat i kreditno izvješće prije nego što krenete kupovati automobil? Možda ćete saznati da se to isplati jer neki trgovci automobilima iskorištavaju činjenicu da mnogi potrošači ne znaju svoje kreditne rezultate.

Nitko ne voli kupovati automobil; cijeli proces je neugodan i glomazan. Većina predmeta koje kupujemo jasno je označena cijenom, ali kod automobila cijena je često misterija. Zatim se morate cjenkati s prodavačem i nadati se da ste smislili najbolju moguću cijenu. Nakon toga morate urediti financiranje. Često možete dobiti prihvatljivu kamatnu stopu kada financirate preko distributera, ali neki trgovci podmiruju svoju dobit nudeći zajmove po višim stopama nego što bi inače mogli.



Prijevara funkcionira ovako – pregovarate o najboljoj cijeni s prodavačem i pristajete na financiranje preko njega. Ispunjavate kreditni zahtjev i predajete ga prodavaču koji vam je obećao razumne uvjete. On odlazi obraditi zahtjev i provjeriti vaše kreditno izvješće dok vi pijete šalicu kave. Vraća se nekoliko minuta kasnije, odmahujući glavom. Obavještava vas da je vaš kreditni rezultat samo 600 i da se nećete kvalificirati za kamatnu stopu koju vam je ponudio. Kaže da ćete morati platiti višu stopu. I ne znajući ništa bolje, slažete se.

Da ste napravili domaću zadaću provjeravajući svoj kreditni rezultat unaprijed, znali biste svoj stvarni kreditni rezultat i mogli biste istaknuti da je prodavačeva procjena vašeg kreditnog rezultata bila netočna. U tom trenutku možete inzistirati na povoljnijoj kamatnoj stopi ili zaprijetiti financiranjem negdje drugdje. Ovo je uobičajena prijevara koja funkcionira jer većina ljudi zapravo ne zna svoj točan kreditni rezultat.

Lako je saznati svoj kreditni rezultat. Sve što trebate učiniti je posjetiti web stranice jednog od tri glavna kreditna ureda – Experian, Trans Union ili Equifax. Za skromnu naknadu možete dobiti kopiju svog kreditnog izvješća s vašim kreditnim rezultatom. Naoružani ovom korisnom informacijom, možete kupovati automobil s malo više mira, znajući unaprijed možete li se kvalificirati za najbolje financiranje ili ne.

Ploče za kuhanje

Nemate li u svom domu klasičnu samostojeću pećnicu s nekoliko plinskih i električnih kola ili ju pak imate, ali ste

Najbolji odabiri za žene

Raspršivanje jednog ili dva daška osvježavajućih i strastvenih dezodoransa i parfema postalo je neodvojivi dio moderne mode – bez obzira