HEKLANJE

Ploče za kuhanje

TEMU APP 100 E KUPON

Nemate li u svom domu klasičnu samostojeću pećnicu s nekoliko plinskih i električnih kola ili ju pak imate, ali ste je odlučili poslati u zasluženu mirovinu i zamijeniti nečim novijim i boljim, ploča za kuhanje zasigurno vam je dobro poznata, a ako ne stvar, onda možda nedoumica. Jer u širokoj ponudi istih, pogotovo ako ste o njima slabo informirani, teško je odabrati onu pravu.
Plinska ili električna, keramička ili indukcijska samo su neka od pitanja koja se mogu nametnuti. Tu su još dakako i dizajn, dimenzije, broj ognjišta, ušteda energije i štošta drugo. Polazišna točka pri izboru stoga neka vam prije svega budu dimenzije koje ćete, zahvaljujući susretljivosti proizvođača koji vam stoje na raspolaganju prilikom opremanja vaše kuhinje, vrlo lako prilagoditi kako raskošnoj i velikoj tako i onoj posve maloj kuhinji. Broj i veličinu ognjišta također ćete počesto moći izabrati sami pa pored uobičajena četiri ognjišta strast za kuhanjem možete utažiti i s čak dodatna dva mjesta za krčkanje lonaca. Ostaje dakle krucijalno pitanje – za koju vrstu ploče za kuhanje se u konačnici odlučiti?
Plinske ploče za kuhanje ploče su na koje su generacije možda najnaviknutije i svojevrsni pionir svoje klase. Energetsko napajanje vrši se plinom pa ukoliko niste spojeni na gradsku mrežu, a s plinskom bocom vam se baš i ne da natezati razmotrite neku drugu vrstu ploče. Jer osim opasnosti koje eventualno u kuhinji prijete s otvorenim plamenom, metalne dijelove plinske ploče dodatno ćete morati čistiti što nije slučaj s niže navedenima.
Električna ploča stoga s punim pravom malo pomalo iz uporabe gura plinske. Naime kod ove vrste ploča za kuhanje osim što potrošnju odnosno uštedu energije možete prilagoditi izborom ploče visokog energetskog razreda, električna nudi i mogućnost prilagodbe temperature na kojoj kuhate mnogo preciznije od one na otvorenom plamenu. Čišćenje je mnogo jednostavnije nego kod plinskih ploča, a mogućnost požara svedena na minimum.
Na sličan način funkcioniraju i keramičke i staklokeramičke ploče za kuhanje, odskačući od ovih potonjih ljepotom dizajna i modernog štiha kakav svojoj kuhinji možda želite priskrbiti kao i brojnim mogućnostima koje neki modeli dodirom gumba i ugrađenim senzorima nude.
Na kraju tu je i, po svim svojim svojstvima, diva među pločama za kuhanje. Dakako, indukcijska ploča. Ne samo da je energetski najisplativija, jer se pored minimalne potrošnje energije uz maksimalan radni učinak automatski prestaje zagrijavati kada s nje sklonite lonac, opremljena senzorima isključit će se u slučaju kada je lonac posve prazan ili se po njoj nešto prospe ili prolije. Čišćenje je tako pravovremenom prevencijom svedeno tek na brisanje vlažnom krpom, a jedino što se ovom sjajnom izumu može zamjeriti posebno je posuđe, promjerom i materijalima, prilagođeno njezinu načinu rada. No uz sve spomenute pluseve koje ima, ovaj mali minus gotovo je neprimjetan.
Pronađite više proizvoda i usporedite cijene.

Mamin make-over

Mamin make-over Ako ste trudni, sigurna sam da imate puno toga na svom tanjuru što se tiče priprema za porodiljni

Povijest kozmetike, 1. dio

Sa svim milijardama dolara koje se svake godine diljem svijeta troše na kozmetiku, ponekad se možemo zapitati: “Kako je došlo