HEKLANJE

Loša kreditna sposobnost s kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Ti mali komadići plastike ponekad vas mogu dovesti u nevolju. Ponekad ništa nije lakše nego izvaditi svoju kreditnu karticu i platiti taj džemper ili komad namještaja na koji gledate mjesecima. I koga blagajničar nije zamolio da se prijavi za kreditnu karticu kako bi uštedio 15 posto na kupnji. Ponude kreditnih kartica su posvuda; dolaze poštom gotovo svaki tjedan.

Mnogi su Amerikanci upali u kreditne probleme lakim pristupom kreditnim karticama. Ali loša kreditna sposobnost nije nešto što treba uzeti olako. Loša kreditna sposobnost može otežati dobivanje kredita za automobil ili kuću. Kada se nađete u kreditnim problemima, jedna od prvih stvari koje trebate učiniti je eliminirati što više kreditnih kartica. Riješite ih se, jednostavno su previše primamljivi. S promišljenim planom i određenim vremenom možete vratiti svoj dobar kredit. Samo korak po korak. Ako jednostavno ne možete platiti račune, pokušajte kontaktirati svoje vjerovnike i vidjeti hoće li s vama sklopiti sporazum o plaćanju. Recite im da imate problema i da se želite dobronamjerno potruditi da im platite. Nemojte im dopustiti da to predaju utjerivaču dugova.



Obratite se lokalnom uredu za kreditno savjetovanje. Mnogi od njih su neprofitni i imaju profesionalno iskustvo u pomaganju ljudima s njihovim financijama. Provjerite može li vam pomoći konsolidacija duga uz nižu kamatnu stopu. Mogla bi biti dobra ideja uzeti drugu hipoteku na svoj dom ili kreditnu liniju za kapital. Ali prije nego počnete raditi s bilo kojom grupom koja kaže da vam može pomoći, budite sigurni i istražite ih. Posljednje što trebate je uključiti se u organizaciju koja će iskoristiti vašu situaciju.

Jedna stvar koja će vam pomoći da se osjećate bolje jest da prvo pokušate otplatiti manje dugove. Na taj način znate da napredujete na putu natrag do dobrog kredita.

Pokušajte pronaći novi način razmišljanja o kreditnim karticama. Zamislite ih kao gotovinu; zapitajte se hoćete li moći otplatiti svoju kupnju za nekoliko mjeseci. Razmislite na trenutak; je li ovo nešto što mi sada stvarno treba ili samo nešto što želim.

Najvažnije je zapamtiti da ne odustajete. Nemojte se osjećati loše zbog sebe, postoji način da se vratite na pravi put i vratite svoj kredit u dobro stanje.