HEKLANJE

Pogrešne kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice uvijek se na prvu čine kao dobra ideja. Čak i ako ste se u prošlosti opekli, kada ponestane novca, sjajni plastični pravokutnici čine se kao savršeno brzo rješenje za svaku situaciju. Bilo da se radi o pretjeranim financijskim troškovima, nečuvenim stopama ili krađi identiteta, postoji niz načina da se to brzo rješenje pretvori u dugu noćnu moru.

Ja sam, na primjer, vrlo brzo u svojoj fakultetskoj karijeri odlučio da neću biti uhvaćen u cirkusu s kreditnom karticom. Bila je to nevolja, i to onakva u koju se nisam želio upuštati. Međutim, kad me prijateljica pozvala da je posjetim u Europi tijekom zimskih praznika, nisam vidio nikakvo drugo rješenje osim pristati na jednu od nekoliko ponuda kreditnih kartica koje sam dobio nakon svog osamnaestog rođendana.



Naoružan kreditnim limitom od šest stotina dolara, oko dvjesto dolara božićnog novca, i povratnom kartom za Amsterdam, krenuo sam u dvotjednu avanturu punu zabave. U retrospektivi, ukupno jedanaest stotina dolara odlična je cijena za all-inclusive dvotjedni boravak uključujući Amsterdam, Pariz, Bruxelles i Dublin. To jest, sve dok se jedanaest stotina ne pretvori u tisuću sedamsto, a vi jednog pospanog jutra shvatite da uopće ne plaćate putovanje, jedva da plaćate financijske troškove na svom prekoračenju limita.

Ovo je samo jedan od nekoliko načina na koje kreditne kartice mogu pogriješiti. Nedavno su mnoge kartice uvele sofisticirane sustave povrata kako bi zaštitile žrtve krađe identiteta. Puno manjih kreditnih sindikata još uvijek nema pravi način zaštite svojih klijenata od ove vrste prijevare.

Uz internetsku kupnju koja je postala popularna, vrlo je lako izgubiti trag o mnogim mjestima na kojima lebde vaši osobni bankovni podaci. Također, s puno ljudi koji koriste debitne kartice kako bi dobili iste pogodnosti koje pružaju kreditne kartice bez gomilanja istih drastičnih dugova, lako je da ta krađa identiteta rezultira krađom stvarnih sredstava, za razliku od kredita. Novac s vašeg tekućeg računa ponekad može biti puno kompliciranije zamijeniti, iako postoji bonus mogućnosti odlaska u poslovnicu banke i razgovora sa stvarnom osobom, dok su tvrtke koje izdaju kreditne kartice najčešće samo glasovi i imena u oblačno podzemlje valova mobitela.

To ne znači da kreditne kartice neizbježno vode u sigurnu propast. Međutim, prije nego što odlučite da je tanka plastika put do vaših snova, provjerite jeste li doista razumjeli sve politike tvrtke koju odaberete i jesu li plaćanja kreditnom karticom realan dio vašeg mjesečnog budžeta.

Kartice s malim limitom mogu biti dobar način da izgradite kredit za svoju budućnost, sve dok pazite da plaćate minimum na vrijeme i ne trošite više nego što si možete priuštiti. Ako ne slijedite te jednostavne smjernice, na pravom ste putu na krivom putu.

Kliknite na svoju zaradu

Oglašavanje s plaćanjem po kliku vrlo je ekonomično u usporedbi s drugim alatima za oglašavanje na Internetu. Plaćate samo kada