HEKLANJE

Pretvori u Roth IRA bez obzira na prihod – 2010

TEMU APP 100 E KUPON

Neobičan hir u nedavnom zakonu o produljenju Bushovih poreznih rezova daje nositeljima IRA-e veliki odmor. Jednu godinu, i samo jednu godinu, nestat će ograničenja prihoda.

Pretvori u Roth IRA bez obzira na prihod – 2010



2010. se možda čini dalekom, ali tada će se dogoditi nešto čarobno ako se za to pripremite. Nedavni zakon kojim se proširuju Busheva smanjenja poreza sadrži jedinstvenu klauzulu koja se odnosi na Roth IRA-u. Točnije, sadrži jezik koji Roth IRA čini dostupnim svima bez obzira na njihov prihod, ali samo na godinu dana.

Roth IRA je mirovinski račun koji nudi mnoge prednosti. Primarna prednost nalazi se u raspodjeli s računa. Jednostavno rečeno, oslobođeni su poreza ako je ispunjeno nekoliko uvjeta. Prvo, raspodjela se mora izvršiti nakon što navršite 59 godina i šest mjeseci. Drugo, morate biti vlasnik Roth IRA-e najmanje pet godina. Ako zadovoljite ovaj test, novac je vaš besplatan i jasan, uključujući sve dobitke koje ste ostvarili od svojih ulaganja tijekom godina.

Jedina kritika Roth IRA-a odnosi se na ograničenje prihoda. Jednostavno rečeno, osoba s modificiranim bruto prilagođenim prihodom od 100.000 USD ili više ne može pretvoriti postojeći IRA u Roth. Dok mnogi ljudi padaju ispod ove gornje granice prihoda, oni koji su bili malo iznad nje sigurno su imali govedinu.

U nastojanju da produži svoje smanjenje poreza, predsjednik je pristao na brojne neobičnosti u novom poreznom zakonodavstvu. Jedna od čudnih klauzula je jednogodišnje izuzeće od ograničenja. U 2010. ograničenje prihoda od 100.000 USD neće se primjenjivati na Roth IRA-u. Jednostavno rečeno, možete se pretvoriti u Roth u 2010. bez obzira na to koliko zaradite. To možete učiniti samo 2010., a ne 2009. ili 2011.

Čini se da nema razloga zašto bi političari stvorili jednogodišnje izuzeće od ograničenja prihoda Roth IRA-e. Svakako djeluje pomalo sumnjivo, ali možete to iskoristiti. Iako se 2010. čini dalekom u budućnosti, daje vam vremena za planiranje pretvorbe. Zapamtite, ako pretvorite tradicionalni IRA u Roth, morate platiti porez na premješteni novac. Ako je ikako moguće, htjet ćete to učiniti s novcem koji ste uštedjeli od sada do tada. Što više novca možete ugurati u Roth, to će vam na kraju biti bolje.

Odabir salona za tetoviranje

Kada razmišljate o tetoviranju, važno je malo istražiti salon za tetoviranje prije nego što ga odlučite angažirati. Postoji nekoliko pitanja