HEKLANJE

7 savjeta za ljepotu kako izgledati mlađe

TEMU APP 100 E KUPON

Otkako je Eva prvi put zagrizla jabuku, ljudski je rod opsjednut ljepotom.

Istina je da počinjemo proces starenja čim izađemo iz maternice. Svakog dana našeg života naše tijelo skida i regenerira nove stanice. Brzina kojom se taj proces odvija dok smo djeca uvelike se razlikuje kako starimo.



Svakodnevno vas svakodnevno bombardiraju komercijalnim porukama i savjetima za ljepotu koji vas pokušavaju namamiti da povjerujete da je najnoviji čudotvorni lijek upravo ono što vam je potrebno u borbi protiv pustošenja majke prirode.

U cjelini živimo dulje. Pojedinačno, to može biti prokletstvo ili blagoslov, ovisno o vašoj perspektivi.
Najbolji put do prirodne ljepote i zdrave kože je briga o onome što imate. Zvuči jednostavno, zar ne? Istina je da vaša koža svaki dan trpi udarce okoline. Evo nekih od naših omiljenih savjeta za ljepotu za održavanje vaše kože svježom i zdravom:

1: Ostanite hidrirani i činite to s puno vode! To ne znači sok, kofein ili bilo koju drugu vrstu tekućine, čak i ako je niskokalorična. Soda (čak i dijetalna) ima visoku koncentraciju natrija. Natrij zadržava tekućinu. Potrebna vam je tekućina koja će hidratizirati i osloboditi vaše tijelo od toksina. Pazite da pijete najmanje 8 čaša dnevno!

2: Zaštitite svoju kožu od štetnih ultraljubičastih (UV) zraka. Svi volimo sunce. Volimo biti u njemu i volimo imati prekrasan ten. Istina je da se možete otrovati previše sunca. UV zrake uzrokuju rak kože i ako to nije dovoljno loše, uzrokuju da vaša koža stari brže nego što bi trebala, pridonoseći ružnim borama. Ako se morate igrati na suncu, provjerite koristite li odgovarajuću zaštitu od sunca. Ne izlazite iz kuće bez njega!

3: Održavajte svoju kožu čistom. Koristite mekanu toplu krpu. Koža ne zahtijeva ribanje. Napravit ćete više štete nego koristi ako to učinite.

4: Najbolji lijek za bore je da ih uopće nemate! Ako ste poput većine nas, niste poslušali svoju mamu kada vam je htjela reći da ostanete u hladu, uspravite se i prestanete žmiriti!

5: Jedite zdravo. Znati kako i što jesti može značajno utjecati na to kako se osjećate. Nepravilne prehrambene navike mogu uzrokovati depresiju, debljanje, bolest i opću letargiju.



Debljanje uzrokuje istezanje kože. Kako starite, ona gubi svoju elastičnost i ostaje vam opuštena koža.
Najbolje rješenje za to je održavanje odgovarajuće težine.

Osnovno pravilo za prehrambene navike je… nemojte jesti više kalorija nego što unosite. Nemojte proći niti jedan dan a da ne radite nešto dodatno i fizički barem 30 minuta dnevno. To mogu biti tri desetominutne šetnje. Ili 30 minuta intenzivnog aerobika, ili 12 minuta dizanja utega i 18 minuta hodanja.

6: Ne brini, budi sretan. Čini se da sretna perspektiva potiče oslobađanje endorfina. Endorfini opuštaju kardiovaskularni sustav i citokini koji upozoravaju imunološki sustav da obrati pozornost na otkrivanje abnormalnosti poput stanica raka. Slušajte pažljivo sebe. Ako ste se omalovažavali od djetinjstva, tijekom života, negativne subliminalne poruke mogu uzeti svoj danak pretvarajući vas u pesimista. Provedite tjedan dana zapisujući fraze koje koristite u svom “samogovoru”. Velike su šanse da ćete otkriti da uvijek iznova ponavljate desetak fraza koje jačaju tu negativnu sliku. Ako znate za njih, možete ih promijeniti. Vanjska ljepota i unutarnja radost idu ruku pod ruku.



Evo nekoliko brzih savjeta za povećanje radosti, nade i optimizma koji će djelovati bez obzira na vaše godine:

Napravite popis od najmanje 50 sjajnih stvari koje vam se događaju svaki dan.

Puno se smijte. Izliječit ćete svoje tijelo i svoj um.



Svaki mjesec otkrijte novi izazov.

Pokušajte meditirati samo pet minuta svaki dan.

7: Seks nakon 50. – Ha! Koliko vas je skočilo naprijed na ovaj odjeljak?

Važnost fizičke intimnosti zapravo ovisi o paru. Zabrinjavajući broj muškaraca odustajao je od seksa nakon 60. godine, a mnoge su žene imale osjećaj da je njihov seksualni život završio s menopauzom. Srećom, to više nije slučaj.

Seks u srednjim godinama zapravo može postati bolji i zadovoljavajući nego ikada prije. Zrelost daje par više iskustva u vođenju ljubavi. Djeca su obično odrasla i otišla su od kuće. Pritisci izgradnje karijere i svakodnevnog života obično su manje stresni nego u mlađim godinama.

Je li ljepota doista duboka?

Odgovor je i da i ne. To je paradoks, zar ne? Prava ljepota počinje iznutra prema van. Zar ne želite da postoji neki način da “vrnete nosom” i vratite onu meku kožu koju ste imali kao dijete? Pa, sve dok se netko ne dosjeti pravog “Vrela mladosti”, zapeli smo s onim što imamo.

Zapamtite samo da starenje ne mora značiti i starenje.

Jeftini prijenosi domena

Možete odlučiti prenijeti svoju domenu jer ne dobivate odgovarajuće usluge za novac koji trošite. Prijenos domene zapravo je prijenos registra

7 koraka do sjajne šminke

7 koraka do sjajne šminke – – – 1. Izbjegavajte nositi previše Šminka treba poboljšati karakteristike, a ne privući negativnu

Novi dio eBaya: eBay Express

U siječnju 2006. eBay je najavio stvaranje nove specijalizirane usluge pod nazivom eBay Express. Evo nekih od najvažnijih detalja ovog