HEKLANJE

7 koraka do sjajne šminke

TEMU APP 100 E KUPON

7 koraka do sjajne šminke – – –

1. Izbjegavajte nositi previše



Šminka treba poboljšati karakteristike, a ne privući negativnu pozornost na vas. To je ono što će učiniti previše šminke; privući će vam neželjenu pozornost. Ne nosite previše ičega poput:

i) Olovka za oči: tamna, gusta olovka za oči učinit će da izgledate pretjerano i uništit će vam ostatak šminke.

ii) Maskara: previše maskare izgleda lažno i ljuštit će se. Posebno loše izgleda ako se nosi uz gustu olovku za oči ili tamnoplavo sjenilo.

iii) Podloga: Provjerite je li vaša podloga iste boje kao vaša koža. Puder je namijenjen zaštiti i glatkom izgledu lica. Čarobna riječ je mješavina.

iv) Puder: Isto vrijedi i za puder – ne previše. Također, svakako izblendajte šminku kako ne bi bilo vidljivih linija

2. Usne

Nanesite olovku za usne kako biste u potpunosti prekrili usne, dodajte boju i vaš će ruž dugo trajati. Pazite da vam se olovka za usne ne vidi. Također, boja usana trebala bi odgovarati tonu vaše kože; nosite hladne boje ako imate hladnu boju i tople boje ako imate toplu boju. Ako želite da vam usne izgledaju manje, olovku držite na unutarnjoj strani usana. Međutim, ako odlučite da vaše usne izgledaju veće, pogreška je ići izvan prirodnog obrisa usana. Ovo može izgledati prilično neuredno i neprirodno.



3. Prikladna šminka
Nosite šminku koja je prikladna za tu priliku. Ako idete na plažu, ne biste trebali nositi isto ili onoliko šminke koliko biste bili da idete na ples. Također, kad ste na dnevnom svjetlu, šminka bi trebala biti svjetlija nego kad ste navečer.

4. Premalo ili nimalo šminke

Neke žene ne nose šminku jer nisu sigurne kako je koristiti i boje se da će pretjerati. Ako niste sigurni, početak će osvijetliti boje u vašoj sjeni. Počnite polako i dodajte jedan po jedan proizvod. Možda početi s puderom, dodati maskaru, rumenilo ili ruž za usne. Ako niste navikli nositi šminku, prvo korištenje velike količine šminke može biti malo previše za vas, stoga počnite polako. Zaključak je da je malo bolje nego ništa. Ako još uvijek niste sigurni potražite stručni savjet.



5. Cjelokupni izgled

Kada je šminka gotova, trebala bi izgledati prirodno. To znači izbjegavati boje koje se sukobljavaju. Ako imate tamnu kožu i kosu bolje ćete izgledati u tamnijim nijansama; svijetle boje učinit će da izgledate isprano. Ako su vam kosa i koža svijetli, bolje će vam stajati svijetle boje. Tamna šminka učinit će da izgledate starije i surovije. Ako imate masnu kožu, prvo upotrijebite hidratantnu kremu i puder za kontrolu masnoće. Zatim svakako nanesite puder u prahu, a imajte sa sobom i puder u prahu za dotjerivanje.

6. Boja kose



Boja vaše kose također bi trebala biti u skladu s vašom kožom. Ako imate tamnu kosu i želite dodati boju, neka bude blizu iste nijanse. Ako imate svijetlu kosu, koristite svijetle boje. Kako starite, koža će vam posvijetliti, a trebala bi i boja kose. Još jedna stvar o boji kose – ako bojite kosu, budite sigurni da tako i nastavite, ne dopustite da vam se korijeni vide.

7. Još jedna stvar

Neka šminka izgleda svježa cijeli dan redovitim dotjerivanjem. Ne dopustite da vam šminka izblijedi ili se nabora. Osmijeh!!!

Naplata dugova

Ako imate kreditnu karticu, možda ste se više puta čuli s utjerivačima dugova koji su vas podsjetili da kasnite s