HEKLANJE

Savjeti kako održati preplanulost bez sunca

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje praktični razlozi zašto je sunčanje bez sunca puno bolje od bilo kojeg drugog oblika sunčanja. Jedan od tih razloga je lakoća održavanja preplanulosti bez sunca. Opće je poznato i očito je da je sunčanje bez sunca puno praktičnije. Da biste to postigli, trebate samo na kožu nanijeti posebne proizvode za sunčanje poput losiona, sprejeva, gelova ili krema. To možete učiniti gdje god se nalazili, koje god druge značajne poslove ili zadatke obavljali. Štoviše, možete se sunčati sami bez sunca.

Kao i svaki drugi oblik tamnjenja korištenjem svih dostupnih proizvoda i tehnika, neizbježno je da ten kože s vremenom izblijedi. Opće je poznato da se ljudska koža potpuno obnavlja svakih 30 do 45 dana. To je razlog zašto mali i vanjski ožiljci i ožiljci mogu lako i prirodno nestati nakon više od mjesec dana. Taj prirodni proces obnove kože također se temelji na činjenici da ljudska koža neprestano troši mrtve stanice kože.



Prije konačnog upoznavanja s mjerama za održavanje preplanulosti bez sunca, bilo bi korisno i idealno kada bi se prirodni proces bojenja kože dodatno i jasnije razumio. Kao što vidite, preplanulost nastaje kada koža proizvodi dovoljno melanina koji koži daje ružičastu ili smećkastu boju. Što je koža više izložena ultraljubičastom zračenju od sunca i od umjetnih izvora poput UV lampi u solarijima i kabinama, to više proizvodi melanin i koža će djelovati preplanulije. Sunčanje i sunčanje u solariju stvaraju melanin u bazalnom sloju, koji je najdublji dio epidermisa kože.

Kod sunčanja bez sunca proizvodnja i bojanje melanina odvija se na plićem stratum corneumu, koji je vanjski dio epidermisa kože. Da biste bolje razumjeli sunčanje bez sunca, imajte na umu da proizvodi za sunčanje bez sunca potiču boju kože interakcijom osnovnih sastojaka s mrtvim stanicama kože, kojih ima u izobilju u vanjskom sloju kože.

Praktične upute za održavanje preplanulosti bez sunca

Dakle, s tim osnovnim razumijevanjem pojave i učinka na kožu bez sunčanja, bilo bi lakše razumjeti i odrediti mjere održavanja preplanulosti bez sunčanja. Evo nekoliko jednostavnih i praktičnih savjeta kako to učiniti.

• Nakon što se pojave znakovi blijeđenja preplanulosti, možete odmah ponovno nanijeti svoj proizvod za sunčanje kože bez sunca. Ako ste zadovoljni preplanulošću koju ste dobili, nastavite koristiti proizvod. Ako želite više, ili ako je ten bio previše, pokušajte s drugim oblicima. Proizvodi za sunčanje bez sunčanja mogu biti u kremama, gelovima, sprejevima i losionima. Obično preplanulost bez sunca traje oko tjedan dana. Trošenje mrtvih stanica kože prirodno je i neizbježno, stoga ne možete učiniti ništa da spriječite izblijeđivanje preplanulosti bez sunca. Održavanje je, međutim, jednako jednostavno kao i nabava na početku.
• Hidrirajte kožu uvijek iznutra i izvana. Nemojte dopustiti da vam koža curi i osjećate se suhom. Istodobno održavajte hidrataciju kože pijenjem odgovarajuće vode i sokova. Održavanje kože hidratiziranom na neki način pomaže usporiti trošenje mrtvih stanica kože. A ako se mrtve stanice kože zadržavaju dulje vrijeme, isto je i s preplanulošću kože bez sunca.
• Izbjegavajte piling kože dok želite produljiti ili zadržati preplanulost bez sunca. Proizvodi za kožu s alkoholom i jakim bazama za čišćenje nisu idealni za održavanje preplanulosti bez sunca.

Alternativna upotreba bronzera

Postoji jedna alternativa uobičajeni oblici sunčanja bez sunca. To je upotreba bronzera. Ako želite zadržati preplanulost bez sunca, bronzer može biti dobra opcija za vas. Za razliku od svih drugih oblika i tehnika za dobivanje tamnjenja bez sunca, bronzeri su privremeno tamnjenje kože. Da bi se utvrdila razlika, svi ostali proizvodi za sunčanje bez sunčanja daju željenu boju kože koja bi trajala oko tjedan dana, dok bi bronzer trajao samo dok se ne ispere s kože.



Stoga bi bronzer mogao biti izvrsna alternativa za sunčanje bez sunca. Bronzeri su obično hidratantne kreme i puderi koji se nanose na kožu kako bi površini kože dali izgled kao da je prošla normalan proces tamnjenja. Dobra stvar kod bronzera je što se ispire nakon što se koža opere znojenjem, tuširanjem ili kupanjem.