HEKLANJE

Popravak kredita je moguć – evo kako to učiniti

TEMU APP 100 E KUPON

Kredit je danas neophodan. Ako imate lošu kreditnu sposobnost, često je teško unajmiti stan, kupiti kuću ili uopće dobiti bilo koji oblik kredita. U današnje vrijeme važno je imati dobar kredit.

Mnogi od nas vjeruju da s lošom kreditnom sposobnošću moramo živjeti najmanje sedam godina. Budite uvjereni da to nije istina. Ako imate zadane vrijednosti u svom kreditnom izvješću, moguće ih je ukloniti.



Prvi korak je nabaviti kopije vašeg kreditnog izvješća od tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje – Experian, Trans Union i Equifax.

Vaše kreditno izvješće nije samo zapis o tome kako trenutno upravljate svojim kreditnim računima. Vaše kreditno izvješće je povijest svega što sada radite sa svojim kreditom i svega što ste radili u prošlosti.

Agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti, također poznate kao kreditni uredi, primaju vaše osobne podatke preko istih zajmodavaca koji vam odobravaju kredit. Kreditni uredi navode te informacije u vašem kreditnom izvješću, a zatim ih prodaju davateljima kredita koji žele pregledati vašu kreditnu povijest prije nego što vam odluče odobriti kredit.

Nakon što primite izvješća od svih agencija, pažljivo pregledajte svako izvješće kako biste bili sigurni da svi računi pripadaju vama. Ako primijetite bilo kakvu pogrešku u svom kreditnom izvješću, pobrinite se da to odmah riješite tako što ćete osporiti pogrešku kod agencija za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti.

Prema zakonu, kada osporavate stavku, agencije za izvješćivanje kredita obvezne su istražiti pogrešku.

Ako se utvrdi da je pogreška ili negativna informacija lažna ili da se ne može provjeriti, mora se izbrisati ili promijeniti kako bi odražavala status za koji tvrdite da bi trebala biti.

Na Internetu su dostupni mnogi resursi. Na vama je da pažljivo istražite tržište kako biste pronašli najbolje vodiče i resurse koji bi vas odveli u pravom smjeru da popravite svoje kreditno izvješće.



Jednostavan posao kod kuće

Na prvi pogled možda ćete se zapitati što su dječje novine? Novine za bebe su posebna objava rođenja za uspomenu