HEKLANJE

Popravak kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Je li potrebno popraviti kreditni rezultat?

Mnogo je onih koji nisu svjesni ovog odgovora. Većina nas se niti ne trudi pogledati svoje kreditno izvješće. Samo ga održavamo radi njega. Međutim, takav nemar može rezultirati samo lošim kreditnim rejtingom. Zbog toga je vrlo važno popraviti kreditni rezultat barem jednom u šest mjeseci.



Popravak kreditne ocjene igra važnu ulogu u uklanjanju grešaka i loših primjedbi koje prevladavaju u vašoj kreditnoj sposobnosti. Popravak ne samo da pomaže u brisanju negativnih primjedbi, već također pomaže povećati kreditni rejting. Ako imate kreditnu ocjenu s lošim primjedbama i pogreškama, onda je najbolje vrijeme da popravite svoju kreditnu ocjenu i poboljšate je.

Obično se kreditni rezultat kreće od 300-750, ali dobar kreditni rezultat je iznad 700. Mnogi ljudi imaju kreditni rezultat između 600-700, što se smatra prosječnim kreditnim rezultatom. Ako imate kreditni rezultat ispod 600, potrebno ga je odmah popraviti. S prethodnim popravkom kreditne sposobnosti možete dobiti veću kreditnu fleksibilnost. Znate da današnje poslovanje stavlja veći naglasak na kredit, a istodobno je porasla važnost kreditne sposobnosti.

Služba za popravak kredita naplaćuje vam razumnu naknadu i tako vam pruža vrijedne usluge. Najbolje rezultate možete postići unutar 45-50 dana. Popravak kredita zahtijeva mnogo strpljenja i iskustva. U nastavku je nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći u popravljanju kreditne sposobnosti.

• Naručite kreditno izvješće
U početku morate naručiti svoje kreditno izvješće od različitih kreditnih ureda. Imajte na umu da različiti kreditni uredi imaju različite načine izračunavanja kreditne sposobnosti.

• Pažljivo provjerite izvješće
Morate ispravno provjeriti svoje kreditno izvješće. Vrlo je moguće da pronađete barem jednu pogrešku. Kreditni ured izračunava vašu kreditnu sposobnost na temelju informacija koje dobiva od vaših vjerovnika. Vaša je dužnost ispolirati i ažurirati svoj kreditni rezultat najmanje jednom u šest mjeseci.

• Strategija sporova i dokumenata
Ako pronađete bilo kakvu pogrešku u svom kreditnom rezultatu, pitajte razlog za to od odgovarajućeg kreditnog ureda. Održavajte ažurnu kopiju svih dokumenata i obavijesti. Kreditni ured obično odgovara u roku od 30 dana nakon primitka vašeg pisma.

• Otpustite ili riješite dugove
Jedan od najboljih načina da popravite svoju kreditnu sposobnost je otpuštanje ili rješavanje dugova, ako postoje. Ovaj korak može poboljšati vašu kreditnu sposobnost u većoj mjeri.



Ostali koraci

• Provjerite jeste li zatvorili svoj novootvoreni račun.
• Zatvorite svoj račun pažljivo i polako.
• Što je više moguće izbjegavajte revolving bilance.
• Održavajte niske bilance.
• U okolnostima kada vjerovnici traže povećanje vašeg kreditnog limita, uvijek ga morate držati na umjerenoj razini.
• Dodajte stabilnost svojim kreditnim profilima.