HEKLANJE

Popravak vašeg kreditnog izvješća

TEMU APP 100 E KUPON

Popravljanje kreditnog izvješća i popravak kreditne sposobnosti dva su različita procesa i problema. Ako je vaša kreditna sposobnost loša, možete primijeniti neke od dolje navedenih strategija kako biste popravili nizak rezultat.

Pregovarajte o iznosu duga (najlakše je kod privatnika). Da biste to učinili, morate pokazati razlog zaostajanja. Jedan od alata koji možete koristiti kao polugu jest ponuditi nešto (ne cijeli iznos) umjesto ništa. Na primjer, objasnite zašto bi zajmodavac trebao uzeti 5000 dolara umjesto 10 000 dolara. Možete reći “Danas zovem pet drugih vjerovnika. Nudim vam 0,50 dolara po dolaru i ako niste zainteresirani, pokrenut ću bankrot,” u kojem slučaju ne bi dobili ni novčića).



Pregovarajte o toleranciji s tvrtkama koje izdaju kreditne kartice i klijentima s hipotekama. Ako je došlo do bolesti, smrti hranitelja porodice, razvoda ili nekog drugog opravdanog razloga koji je doveo do ozbiljnih financijskih poteškoća, možda imate slučaj. Pokažite im da ste imali dobar razlog za zaostajanje, dogovorite se da ćete biti u tijeku s trenutnom uplatom i ponudite da plaćate X iznos mjesečno prema onome što dugujete. Također možete zalijepiti iznos duga na poleđini zajma. Ovo su legitimni načini da pregovarate i popravite svoj kredit.

Čuvajte se nelegitimnih načina popravljanja kredita
Pripazite na tvrtke koje će vam sastaviti nove porezne prijave. Oni zapravo nude lažiranje poreznih prijava. Još jedna prijevara je kada iskoriste ograničeni rok službe za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti da odgovore na sporove. Ako je, na primjer, rok od 14 dana, oni će napisati pismo u kojem će reći da ne dugujete (a zapravo dugujete). Samo je pitanje vremena kada će banka uspjeti ispuniti rok od 14 dana; ako propuste rok, niste dužni platiti sporni iznos. Ne samo da je to etički pogrešno, već ne rješava vaš kreditni problem. Osim toga, tvrtke koje vam naplaćuju unaprijed naknadu za dobivanje novog kredita (često u rasponu od 100 do 1000 USD), posebno izvan drugih zemalja, predstavljaju prijevaru.

Preporučeno za čitanje
Preporučujem “Vaš kreditni rezultat” Liz Weston, korisnu knjigu o različitim strategijama legitimnih načina da sami poboljšate svoj kreditni rezultat. Ako osjećate da trebate/želite pomoć, dostupne su vam i legitimne usluge.

Financijsko kreditno savjetovanje

Ne samo da je kreditno savjetovanje sada uvjet prilikom podnošenja stečaja zahvaljujući novim zakonima koji su doneseni u listopadu 2005.,

Stečajna odvjetnička društva

Podnošenje zahtjeva za bankrot može biti mučan trenutak. Pojedinci ili tvrtke imaju opciju podnošenja zahtjeva za stečaj kao posljednju opciju