HEKLANJE

Stečajna odvjetnička društva

TEMU APP 100 E KUPON

Podnošenje zahtjeva za bankrot može biti mučan trenutak. Pojedinci ili tvrtke imaju opciju podnošenja zahtjeva za stečaj kao posljednju opciju kada su njihovi dugovi izvan kontrole. Stečaj se pokreće kada je dug izuzetno visok, a vjerovnici praktički kampiraju pred vratima. Troškovi zbog medicinskih, pravnih troškova ili troškova kreditne kartice obično natjeraju osobu na mogućnost bankrota.

Iako stečaj pojedincu kasnije omogućuje život bez kredita, on utječe na kreditni rejting oko 10 godina, tako da podnošenje zahtjeva za bankrot nije baš laka opcija. Također, neki slučajevi, poput onih koji se bave hipotekom i alimentacijom, možda se na sudu čak i ne smatraju opravdanim razlozima za bankrot. Stečaj se također mora razmatrati samo kada su sve druge mogućnosti iscrpljene.



Moguće je da se pojedinac sam zastupa pred sudom prilikom podnošenja zahtjeva za bankrot. Međutim, većina zakona o bankrotu običnom se građaninu može činiti vrlo kompliciranom, pa se preporučuje da posjetite odvjetnika prije podnošenja zahtjeva za stečaj. Većina odvjetnika moći će klijentima dati opću bit postupka, a odvjetnik koji se bavi kreditnim savjetovanjem moći će pružiti odgovarajuće smjernice.

Većina odvjetnika nudi besplatne konzultacije u vezi sa slučajem. Vrlo je važno odabrati pravog odvjetnika jer oni mogu pomoći ili uništiti slučaj ako nisu aktivno uključeni.

Predlaže se da provedete nekoliko upita umjesto da angažirate odvjetnika samo na temelju atraktivnih oglasa. Mnoga odvjetnička društva imaju ovlaštene odvjetnike specijalizirane za vođenje stečajnih postupaka. Predlaže se odabrati jednog od ovih odvjetnika koji će se baviti slučajem.

Prema novom zakonu o stečaju koji je donesen 2005. godine, kreditno savjetovanje ovlaštene tvrtke obavezno je najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva za stečaj. Imajući to u vidu, mnoge su odvjetničke tvrtke počele nuditi ove usluge javnosti. Ove tvrtke su licencirane i imaju zastupnike koji mogu pomoći pojedincima i tvrtkama s kreditnim problemima. Oni bi čak mogli ponuditi rješenje kako bi tvrtka ili pojedinac mogli postići neki oblik nagodbe s vjerovnicima.

Američki san

Ovaj 30-minutni animirani film na zabavni način prikazuje kako su ljudi obmanuti od strane sistema, ponajprije u SAD-u. “Američki san”

Povjerenik za otpad

Temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13) čl. 46., pravna osoba koja je proizvođač otpada i zapošljava 50 i