HEKLANJE

Popularne mogućnosti izbjeljivanja zubi

TEMU APP 100 E KUPON

Vidjeli ste oglase. Upotrebom trakica namočenih u posebnu otopinu ili pranjem zubi posebnom formulom možete izbijeliti zube. Mnogi potrošači odlučuju se za ove jeftinije oblike izbjeljivanja zubi. Drugi se mogu odlučiti na izbjeljivanje zuba kod stomatologa, dok se neki još uvijek odlučuju za cijeli set ljuskica za izbjeljivanje zubi u pravom “ekstremnom makeover” stilu. Ali kako ovi proizvodi za izbjeljivanje zubi djeluju? I uklanjaju li proizvodi za izbjeljivanje zubi bez recepta stvarno više od mrlja od kave i čaja s cakline? Ovaj članak će pogledati koje tvari mogu uzrokovati diskoloraciju zubi kao i različite metode koje se koriste za izbjeljivanje zubi.

Promjena boje zuba: uzroci



Već sam spomenuo neke tvari koje doprinose bojenju ili otupljenju cakline, poput kave i čaja. Ima još onih koji doprinose ovom problemu. Neki drugi čimbenici koji uzrokuju bojenje na zubima uključuju korištenje duhana, gazirana pića s kofeinom, ozljedu zuba, promjenu boje uzrokovanu antibiotikom tetraciklinom i starenje.

Zubne paste za izbjeljivanje zubi

Zubne paste za izbjeljivanje zubi preporučuju se za minimalne mrlje poput kave i čaja. Međutim, vrlo su korisni za ljude koji su već bili podvrgnuti profesionalnom izbjeljivanju zubi i željeli bi zadržati svoje rezultate. Ove paste za zube sastoje se od mješavine blage otopine vodikovog peroksida i sode bikarbone.

Kompleti za izbjeljivanje zubi i kućno izbjeljivanje

Komplete za kućno izbjeljivanje možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. Sastoje se od posude za usta i otopine gela. Zube potopite u otopinu najmanje 10 minuta. Iako su oni imali uspješne izvještaje, Američka stomatološka udruga ih ne preporučuje u potpunosti. Ako se odlučite koristiti set za kućno izbjeljivanje, svakako pažljivo slijedite upute i nemojte koristiti više nego što je preporučeno. Još jedan oblik ovih sustava za izbjeljivanje zubi s ustima/gelom je onaj na recept. Da, vaš stomatolog može propisati sustav za izbjeljivanje zubi kod kuće. Ovo je povoljnije od robne marke koja se prodaje u slobodnoj prodaji, jer stomatolog može pratiti s vama i uvjeriti se da komplet ne utječe na vaše prethodne stomatološke radove.

Izbjeljivanje zubi i intenzivno izbjeljivanje

Snaga povezana s Power Bleachingom odnosi se na razinu vodikovog peroksida. Vodikov peroksid je aktivni sastojak koji uzrokuje rad sustava za izbjeljivanje zubi. Na primjer, zubna pasta za izbjeljivanje zubi u slobodnoj prodaji sadrži manje od jedan posto vodikovog peroksida, dok nekoliko novijih proizvoda sadrži do deset posto vodikovog peroksida. Neki od kompleta za izbjeljivanje zubi koji se mogu kupiti u slobodnoj prodaji sadrže između 10 i 16 posto vodikovog peroksida, a otopina Power Bleaching sadrži do 35 posto vodikovog peroksida. Ovaj se postupak odvija u zubarskoj ordinaciji i sastoji se od visoko koncentrirane otopine peroksida i upotrebe jakog svjetla. Rezultati su impresivni i traju nekoliko godina. Ako ste zainteresirani za Power Bleaching, obratite se svom stomatologu za preporuke.



Ljuskice

Ljuskice su vrlo popularna metoda trajnog izbjeljivanja zubi. Ljuskice su zapravo izrađene od porculana i pričvršćene su na zub. Ipak, to može biti skup proces, koštati čak 900 USD po zubu.

Koju god metodu izbjeljivanja zubi preferirali, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim stomatologom prije odabira bilo kojeg proizvoda i koristiti sve proizvode prema njegovim uputama.



 

Šibenik

Šibenik je smješten u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših