HEKLANJE

Poslovni anđeli protiv rizičnih kapitalista

TEMU APP 100 E KUPON

Imate ove nevjerojatne ideje za koje ste sigurni da ih možete provesti u praksi i zarađivati za život od svojih ideja. Ako je tako, više nego vjerojatno tražite financijsku pomoć da ove ideje provedete u praksi. Možda mislite da su bankovni zajmovi, kreditne kartice i zajmovi od obitelji i prijatelja jedine opcije, ali poslovni anđeli i rizični kapitalisti također su dobra opcija za razmatranje.

Možete pitati što su poslovni anđeli, oni često rade kao pojedinci koji su i sami poduzetnici i ostvarili su svoj san u kojem god poslovnom sektoru odabrali. Sada imaju iskustvo i financijsku potporu da pomognu drugim poduzetnicima da pokrenu vlastiti posao kao i oni prije mnogo godina.



Investitori rizičnog kapitala vrlo su slični poslovnim anđelima, često su iz poduzetničke pozadine, napravili su uspješan posao i sada bi htjeli uzvratiti drugim poduzetnicima i pomoći im s financiranjem za njihov novi start-up posao.

Dakle, pitate koja je razlika između njih dvoje, oni su:

Poslovni anđeli – Pružaju vam financijsku pomoć koja vam je potrebna kada vam je potrebna i ulažu vlastiti novac u vaš posao. Ako poslovni anđeo radi unutar mreže anđela, anđeli će udružiti svoje investicije, kao i razmjenu istraživanja koja svaki od njih radi. Anđeli razumiju potrebe novog posla budući da su i sami bili tamo i stoga ne samo da nude financijsku pomoć, već mogu ponuditi i dobre savjete kada nitko drugi neće.

Investitori rizičnog kapitala – Pružaju vam financijsku pomoć koja vam je potrebna kada vam je potrebna, ali koristi udruženi novac koji rizični kapitalisti i drugi imaju u fondu kojim se profesionalno upravlja. Investitori rizičnog kapitala vole preuzeti aktivnu ulogu u poslu u koji ulažu obično kao direktor ili u upravnom odboru poduzeća.

Dakle, ako tražite financijsku pomoć za svoju novu tvrtku ili čak za svoju tvrtku koja se bori, nemate samo sljedeće mogućnosti:

• Obitelj
• Prijatelji
• Banke
• Krediti
• Kreditne kartice

Imate mogućnost korištenja poslovnog anđela ili rizičnog kapitala. Koji god da odlučite koristiti, jedini način na koji ćete pokazati da ozbiljno želite njihovu pomoć jest da imate dobro isplaniran i temeljit poslovni plan.



Poslovni plan neće se koristiti samo za pokazivanje vašem investitoru kakve su vaše planirane ideje i za vaše predviđene povrate u sljedećih nekoliko godina, nego će se također koristiti za dobro vođenje vašeg poslovanja. Vaš poslovni plan pokazat će drugima koji su bili vaši početni ciljevi i jeste li uspjeli u njima, kao i sve rizike koje ste planirali i je li se nešto od toga stvarno dogodilo i ako jest, jeste li se dobro nosili s otklanjanjem rizika.

Vaš poslovni plan ne smijete samo ostaviti u ladici i zaboraviti na njega, već ga treba redovito ažurirati. Vaše poslovanje nastavit će se mijenjati i obično je izvan vaše kontrole, a trebali biste razmisliti o tim promjenama unutar svog poslovnog plana. Trebali biste imati planove za nepredviđene situacije kako biste se nosili s vanjskim utjecajima koji bi mogli utjecati na vaše poslovanje i način na koji ga vodite.

Sada biste trebali biti malo mudriji s obzirom na činjenice o razlikama između poslovnih anđela i investitora rizičnog kapitala i kako vam oni mogu pomoći.



Prijevare kreditnog savjetovanja

Neke od najgorih prijevara uključuju ponude za pomoć potrošačima da poprave svoj kredit. Naša je nacija toliko ukorijenjena u korištenju