HEKLANJE

Prijevare kreditnog savjetovanja

TEMU APP 100 E KUPON

Neke od najgorih prijevara uključuju ponude za pomoć potrošačima da poprave svoj kredit. Naša je nacija toliko ukorijenjena u korištenju kredita da je neizbježno da će mnogi kasniti s plaćanjem. Ova uobičajena bolest pogađa barem jednu osobu koju poznajete, ako ne i vas osobno.

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice, banke, burzovni posrednici, trgovine i druge financijske institucije čine da to zvuči tako jednostavno da tko bi mogao odoljeti. Bez interesa! Nema plaćanja do srpnja! Bez godišnje naknade! Samo ispunite ovaj obrazac i možete kupiti sve ono što si stvarno ne možete priuštiti!



Lako smo uvučeni u ovaj sustav, ali izlazak iz duga može biti izuzetno težak i stresan. Obećanja svih ovih davatelja kredita postaju uvrede i prijetnje čim ne možete platiti sve stvari koje su obećali da možete imati kada ste ispunili taj obrazac.

Mnogi ljudi ne znaju kako se uhvatiti. Njihova se situacija možda promijenila otkako su podnijeli zahtjev za kredit i podigli račun. Možda su izgubili posao, dobili dijete, imali bolest u obitelji ili su imali neki drugi katastrofalni štrajk što je značilo da nisu mogli izvršiti isplate na koje su nekoć pristali.

Davatelji kredita ne nude mnogo pomoći. Ponudili su vam kredit. Sada žele svoj novac. Nisu se brinuli daju li vam više kredita nego što si stvarno možete priuštiti. Nije to njihov problem. To je tvoj problem.

Onda, evo vas. Duguješ im novac. Inkasatori zovu i šalju vam obavijesti prijeteći da će vam uzeti kuću, auto ili uništiti kreditni rejting. Kažu vam da će, ako ne platite, biti strašnih posljedica.

Zatim vidite oglas ili pronađete web mjesto na kojem piše: “Kreditno savjetovanje. Dopustite nam da vam pomognemo da se oslobodite dugova i skinemo te inkasatore računa umjesto vas.” Spašen si! Gledajte, to je čak neprofitna organizacija. Oni su tu samo da mi pomognu. Gdje trebam potpisati?

Tu počinju nevolje. Mnoge su se tvrtke upustile u ovaj unosan pothvat i traže ljude koji su pod stresom i nemaju se kamo obratiti. Tvrtke s kreditnim karticama koje su ih prije tako energično vrbovale sada su ih napustile. Vlada ne nudi pomoć. Porezna uprava i dalje želi svoje poreze. A sada vitezu u sjajnom oklopu u pomoć priskače kreditno savjetovalište.

Oglas može glasiti “Konsolidirajte svoje račune u jednu nisku mjesečnu otplatu”, “Bez posuđivanja”, “Koristite savezni zakon kako vjerovnici ne bi zaplijenili vašu imovinu”, “Izbrišite svoje dugove”, “Zaustavite zapljenu”, “Zaustavite kolekcionare da vas ne uznemirava”, “Čuvajte svoju imovinu od povrata” ili druge fraze koje zvuče jednako dobro i koje izgledaju baš kao ono što vam je potrebno.



Ali, nemojte se navući drugi put. Ako mislite da su vas tvrtke za kreditne kartice uvukle u dugove, još niste vidjeli ništa u usporedbi s onim što vam može učiniti zloglasna tvrtka za kreditno savjetovanje.

Neke od tih tvrtki nude vam pomoć u potpunom otklanjanju duga. Ako dobijete takav e-mail, izbrišite ga. Ako pronađete web stranicu koja to kaže, pritisnite tipku za povratak i idite negdje drugdje. Ne hodaj, trči!

Ponekad je najbolji odgovor pregovarati izravno s vjerovnikom. Budite čvrsti. Recite im koliko zapravo možete platiti. Nemojte obećavati više nego što možete ispuniti. Oni stvarno moraju uzeti ono što zapravo možete platiti ako žele da im na kraju isplatite. Izbjegavanje njih ne funkcionira.



Mnoge od tih prijevara ne govore vam koliko zapravo naplaćuju i njihove naknade mogu biti gore od onoga što već dugujete. Te će tvrtke pokušati izbjeći davanje izravnih odgovora na vaša pitanja o svojim naknadama i skrivenim troškovima koje možda uopće neće otkriti. Znaju da ste im se obratili jer se bojite da će vam kredit biti uništen i da vas mogu prisiliti da im platite kasnije.

Također vam ne govore da preko njih primaju dio isplata koje vi plaćate svojim vjerovnicima. To je jedan od načina na koji skrivaju ono što rade od vas.

Neki od njih će preuzeti uplate od vas, a zatim neće platiti vašim vjerovnicima na vrijeme, ili u nekim slučajevima uopće neće platiti vašim vjerovnicima.



Nikada nemojte platiti unaprijed uslugu kreditnog savjetovanja da popravi vaš kredit ili da vas savjetuje ili bilo što drugo. Mnoge od tih tvrtki postoje samo kako bi zaradile od prikupljanja te naknade, a nikada vam ne pružaju nikakvo kreditno savjetovanje ili druge usluge. Zaradili su svoj novac i otišli na sljedeću žrtvu.

Mnoge prijevare u vezi s kreditnim savjetovanjem pod istragom je Savezne komisije za trgovinu, a one koji tvrde da su neprofitni pod istragom je Porezne službe i njihov status neprofitne organizacije je u opasnosti da bude opozvan.

Međutim, naše državne agencije neće vas spasiti. Ove beskrupulozne usluge kreditnog savjetovanja promijenit će svoje poslovne nazive i brzo će se vratiti u posao, naplaćujući potrošače, sve dok se može zaraditi. Samo vas vaš zdrav razum može spriječiti da budete prevareni prijevarama kreditnog savjetovanja.

Provjerite ih u Better Business Bureau. Pretražite naziv njihove tvrtke na internetu kako biste pronašli druge koji su koristili njihove usluge. Ne vjerujte izjavama koje se pojavljuju na njihovim web stranicama ili onima koje vam pošalju e-poštom. Oni to mogu samo izmisliti.

Ako imaju web stranicu, idite na http://www.betterwhois.com i upišite naziv domene kako biste saznali tko je Registrant naziva domene. Zatim potražite njihovo ime na webu. Potražite njihov broj telefona ili adresu na webu. Saznajte sve što možete o njima prije nego što se prijavite za bilo što. Postavljajte puno pitanja.

Nadam se da vam je ovaj članak bio od pomoći. U svojoj omiljenoj tražilici potražite prijevare kreditnog savjetovanja i saznat ćete još više o tome kako izbjeći da postanete žrtva.

Pravilno nanošenje parfema

Lako je prepoznati kada netko drugi nosi previše parfema ili kolonjske vode. Prolaze pokraj vas i neugodno strujanje snažnog mirisa

Napuštena

Vika ima gotovo četrdeset godina. Iza njega – tri neuspješna braka. Pa, koliko neuspješno – stečeno je dvoje djece, ali

Aceton skida trag ljepila s ruku

Pokušate li snažno ljepilo oguliti s prstiju, možete ozljediti kožu. Stoga, posljedicu kućnih radova odstranite tako da vatu natopite acetonskim