HEKLANJE

Poslovni dar s vinom može ojačati vaše poslovne odnose

TEMU APP 100 E KUPON

Vjerojatno ste upoznati s tradicionalnim košarama s voćem i cvjetnim postavkama koje se koriste kao poslovni darovi u današnjem modernom poslovnom svijetu. No, razvija se novi trend u korporativnom darivanju koji dodaje potpuno novu dimenziju poslovnim odnosima – poslovno darivanje vina.

Kako je običaj da poslovni suradnici povremeno razmjenjuju darove, alkoholni dar je na američkoj poslovnoj sceni bio nezadovoljan. Ali kako poslovni odnosi postaju sve bliži i na osobnijoj razini, poklon za vino postaje sve prihvatljiviji.



Je li poslovni dar s vinom prikladan?

Zbog poslovnih učenja u Americi, miješanje posla i alkohola zapravo nikada nije prihvaćeno kao primjerena praksa. Naravno, odobravanje pijanih zaposlenika na bilo kojoj korporativnoj razini nikada nije dobra ni praktična ideja. Ali kako su se poslovni odnosi mijenjali tijekom vremena, od kratkoročnih aranžmana do dugoročnijih partnerstava, promijenio se i pogled na prigodan dar.

Europska poslovna zajednica bila je drugačijeg mišljenja samo zbog kulturnih razlika. Čaša vina na poslovnom ručku je svakodnevna pojava i prihvatljiva praksa. Europski poslovni ručak tretira se vrlo slično američkoj poslovnoj večeri.

Stoga se poslovni poklon vinu smatra primjerenim i osobnim iskazom zahvalnosti između poslovnih suradnika. Ova filozofija prožima američku poslovnu scenu i sada postaje “šik” način da se ostavi povoljan dojam na klijente i kupce.

Kada biste trebali poslati poslovni poklon s vinom?

Zaista nema strogih pravila kada se radi o slanju vina kao poklona. Atraktivna poklon košara s vinom može se pokloniti za gotovo svaku priliku:

– Lansiranje novog proizvoda
– Potpisivanje novih klijenata
– Završetak poslovnog dogovora
– Prepoznavanje posebnih kupaca
– Nagrade za izvedbu
– Priznanje glavnog dobavljača
– Koju vrstu poslovnog vinskog poklona trebate poslati?



Ni poklon za vino ne mora biti u obliku poklon košare. Može se dati kao vinska poklon kutija ili kolekcija, personalizirani vinski dar (s posebnom porukom na rukavu ili etiketi vinske boce) ili članstvo u poklon klubu vina mjeseca.

Današnji atraktivni korporativni vinski poklon može se skrojiti prema željama i željama vašeg poslovnog partnera. Crveno, bijelo ili rumeno vino i određene zemlje podrijetla uobičajeni su zahtjevi koje trgovci vinskim poklonima mogu lako ispuniti.

Dakle, ako želite potaknuti dugoročni korporativni odnos sa svojim posebnim partnerima, klijentima i kupcima – pošaljite vino! Bit će vrlo zahvalni na vašem poslovnom vinskom poklonu, a vi ćete ojačati i učvrstiti vrijedan poslovni odnos.



Tučnjave u NBA

Košarka je vrlo uzbudljiv sport za gledanje, a NBA košarka je među apsolutno najboljima. Utakmice s visokim pogocima i visoka

Kupnja džepnog bicikla

Jedan od najnovijih izuma je džepni bicikl. Postoji mnogo bicikala za odabir, a proizvođači žele uvesti više varijanti i stilova.

Južna Dalmacija

Krajnji jug Hrvatske obale pripada južnoj Dalmaciji. To je vrlo uzak kopneni pojas sa Sjeverozapada omeđen Bosnom i Hercegovinom, dok

Kreditna kartica za sve potrebe

U današnje vrijeme velik broj stanovništva posjeduje kreditnu karticu, ponekad čak i brojne kreditne kartice! Banke i tvrtke postaju sve