HEKLANJE

Poslovni web imenici

TEMU APP 100 E KUPON

Važan alat u organiziranju i predstavljanju mnoštva web stranica dostupnih na internetu je korištenje imenika – alternative tražilicama koje povezuju i kategoriziraju stranice na webu. Glavna prednost direktorija u odnosu na tražilice je u tome što direktorije uređuju ljudi, dok tražilice jednostavno vraćaju automatizirane rezultate na temelju ključnih riječi što možda nije uvijek najučinkovitiji način za brzo pronalaženje web stranice koja odgovara temi koja se pretražuje. za. Webmaster šalje web stranice u imenike, gdje ih pregledavaju neutralni urednici, ocjenjuju, razvrstavaju u kategorije i rangiraju unutar kategorije prema relevantnosti. Oni su zatim navedeni u obliku imenika koji je jednostavan za čitanje i navigaciju prosječnom pregledniku. Kako bi web stranica stvorila i održala visoku vidljivost na webu – i stoga privukla velik broj posjetitelja – bitno je biti uvrštena u više kvalitetnih imenika.

Najpoznatiji imenici su Yahoo, Dmoz i Google, ali vrijedi biti svjestan kvalitete imenika prije slanja stranice. Prosječan preglednik neće istraživati dalje od druge ili, najviše, treće stranice rezultata imenika za svoju traženu temu, ali ako imenik nije kvalitetan, neke web stranice navedene na onih najvažnijih prvih nekoliko stranica možda ne zaslužuju biti tamo . Raspravlja se o korisnosti imenika za vraćanje odgovarajućih rezultata pretraživanja koji bi bili vrijedni za web mjesto.



Ako se poveznice prodaju na cijelom web-mjestu, to može biti znak imenika niže kvalitete. Google je jedan od najgorih krivaca za ciljanje web stranica koje prodaju poveznice i web stranica za koje se čini da promiču Google rang svojih stranica. Ovo možda nije indikativno koliko je web mjesto relevantno za traženu temu – lukavim webmasterima je previše lako manipulirati SEO-om ključnih riječi kako bi dobili viši rang Google stranice nego što njihova stranica zaslužuje. Ovo je gubitak vremena i frustrirajuće za preglednike, a može rezultirati time da svi zajedno izgube strpljenje s imenikom. Još jedan čest problem s direktorijima koji treba izbjegavati je taj da stranice unutar stranice mogu biti povezane samo interno, a ne s drugim, relevantnim, kvalitetnim, vanjskim stranicama. Tražilice neće pronaći takve stranice ako imaju malo sadržaja ključnih riječi i one će biti potpuno preskočene.

Dmoz, urednici Projekta otvorenog imenika (ODP) su volonteri – oni su prirodno neutralni prema trećim stranama i pregledat će i razmotriti svaku poslanu web stranicu prema njezinim zaslugama. Svaki kandidat za urednika provjerava se na bilo kakav sukob interesa, tako da se općenito može vjerovati svim rezultatima pretraživanja koje vrati Dmoz Directories. Glavni nedostatak podnošenja web stranice Dmozu je taj što proces podnošenja može biti beskonačan – iako se u konačnici isplati u smislu relevantnog prometa usmjerenog na bilo koju web stranicu uključenu u njihov imenik. Yahoo! Imenik je konkurent Dmozu po veličini i sveobuhvatnosti, i zapravo je bio početni razlog postojanja Yahooa. Od tada se udaljio od osnovnog klasičnog formata imenika koji uređuju ljudi, uvođenjem popisa temeljenih na indeksiranju 2002., ali ostaje kvalitetan imenik kojemu se može vjerovati. Yahoo! Imenik je vrlo jasno prikazan na svojoj početnoj stranici. LookSmart i Zeal – nekomercijalni ogranak LookSmarta – drugi su poznati primjeri kvalitetnih imenika.

Da bi web stranica bila navedena u pouzdanom imeniku kao što su Dmoz ili Yahoo! može biti jedan od najvažnijih pečata odobrenja za osiguranje kvalitete i može biti bitna razlika između fokusiranog i relevantnog prometa na stranici i nasumičnih posjeta frustriranih preglednika.

Automobili budućnosti

Sviđalo se to okorjelim ljubiteljima automobilima ili ne, oni više ne kontroliraju svoje vozilo, nego to umjesto njih čini elektronički

5 mitova o rinoplastici – revizija

Budući da je rinoplazija drugi najpopularniji zahvat plastične kirurgije izveden 2004. (prema Američkom društvu plastičnih kirurga), operacija nosa seli se