HEKLANJE

Znati koju hidratantnu kremu koristiti znači znati o svojoj koži, 1. dio

TEMU APP 100 E KUPON

Ako pogledamo unatrag u povijest, čini se prilično očitim da ljudska bića brinu o svojoj koži. A zašto ne bismo? Kao najveći tjelesni organ, epidermis (znanstveni naziv za kožu) ima iznimno važnu ulogu zadržavanja vlage u tijelu dok strani materijal ne ulazi. To postiže tako što ima zaštitni sloj lipida koji oblažu tijelo i štite gornji sloj kože. Kada radimo i igramo se u svakodnevnom životu, svakodnevne aktivnosti često uklanjaju ovaj zaštitni sloj s naše kože. Zbog toga koža ponekad može imati koristi od upotrebe hidratantne kreme. Hidratanti sadrže molekule topljive u ulju koje pomažu vratiti kožu u njezino prirodno stanje.
Postoje stotine različitih hidratantnih krema od proizvođača koji obećavaju učiniti sve, od vraćanja prirodne vlažnosti vašem licu do nestanka staračkih linija i bora. Ako proizvod to stvarno može učiniti, ne bi li bilo u vašem najboljem interesu nabaviti najbolju moguću marku koja će poboljšati vašu kožu? Postoji li doista razlika u svim tim različitim proizvodima? Ne rade li svi oni u osnovi istu stvar? Da nam je sva koža potpuno ista to bi vjerojatno bio slučaj. Nažalost, koža je složen organ koji ima specifična svojstva koja su svojstvena svakome od nas. Stoga jedna vrsta hidratantne kreme definitivno može biti učinkovitija od druge kada se radi o tretiranju naših posebnih kvaliteta kože. Znati što ide u sve te proizvode ključno je za odabir vrste hidratantne kreme koja najbolje odgovara vašem tipu kože.
Većina ovlaživača je kombinacija dijelova topivih ulja i vode koji se nazivaju emulzija. Novija dostignuća uključuju vezikule, mikroskopske mjehuriće napravljene od bioloških komponenti. Ove komponente korisne su u obnavljanju zaštitnog sloja kože, a također nose aktivne sastojke unutar stanica. Ispravna uporaba hidratantnih krema važna je za osobe s dermatološkim bolestima. Nepravilna primjena proizvoda može dovesti do pogoršanja stanja.
Hidratantne kreme tvrde da mogu obnoviti i zacijeliti kožu, ali ne postoji vrlo jasna definicija što je točno suha koža. Simptomi uključuju suhe i neugodne osjećaje koji uključuju bol, svrbež, peckanje i trnce te hrapavu površinu. Crvenilo također može biti vidljivo. Teži slučajevi uključuju suhe, bijele mrlje na koži koja se peruta ili izgleda ispucala.

Blagodati večernjeg trčanja

Većina ljudi nakon radnog dana osjeća i moralni i fizički umor. Da biste se riješili dnevnog “tereta problema”, samo idite

UPITNIK ŽENA

Jednom je postojala Djevojčica koja je bila usamljena do jednog čarobnog dana. Toliko je sanjala o susretu sa svojim zaručnikom