HEKLANJE

Poslovno oglašavanje

TEMU APP 100 E KUPON

Oglašavanje je ulaganje u vaše poslovanje i slično je drugim ulaganjima koja su osmišljena za poboljšanje i proširenje vašeg poslovanja. Povrat koji ćete primiti ovisi o planiranju i razmišljanjima koja prethode stvarnom angažmanu i trošku dolara za oglašavanje. Prvo razvijanjem učinkovitog plana oglašavanja povećavate vjerojatnost pozitivnog povrata ulaganja u oglašavanje, bez obzira na iznos novca koji potrošite.

Četiri osnovna pitanja



Osnovna premisa plana oglašavanja zahtijeva da temeljito analizirate odgovore na ključna pitanja prije nego što možete donijeti učinkovite odluke o oglašavanju. Postoje četiri ključna pitanja koja si morate postaviti:

1. Što želim postići svojim oglašavanjem?
2. Kome se moje oglašavanje treba obratiti?
3. Što moje oglašavanje treba reći?
4. Koji medij za oglašavanje trebam koristiti?

U konkretnoj poslovnoj situaciji svako pitanje ima neograničeni broj mogućih odgovora. Dok razmišljate o svakom pitanju, nemojte prihvaćati nikakav odgovor dok ne razmotrite i istražite cijeli niz mogućnosti.

Što želim postići svojim oglašavanjem?

Prvi korak u izradi plana oglašavanja je određivanje ciljeva oglašavanja. Budite što precizniji u tome zašto se oglašavate i što želite postići. Svatko želi da oglašavanje poveća poslovanje, ali da bi vaš plan oglašavanja funkcionirao, morate biti precizniji. Neki od mogućih ciljeva vašeg oglašavanja su:

• Povećati svijest o vašem poslovanju.
• Privući kupce konkurenata.
• Povećati vjerojatnost zadržavanja postojećih kupaca i razvoja njihove lojalnosti.
• Za generiranje trenutne prodaje ili potencijalnih kupaca.

Moguće je da želite da vaše oglašavanje postigne sve ove ciljeve plus neke druge. Ono što je važno je da odredite prioritet svojih ciljeva. Oglašavanje najbolje funkcionira kada je razvijeno za ispunjavanje jednog po jednog cilja.



Kome bi se moje oglašavanje trebalo obratiti?

Nakon što odredite svoje ciljeve oglašavanja, možete odabrati ciljanu publiku za svoju poruku. Imajte na umu da oglašavanje koje pokušava doprijeti do “svih” rijetko uspijeva. Uspješno oglašavanje napisano je s određenim kupcem na umu. Pokušajte zamisliti osobu do koje morate doći kako biste postigli svoje ciljeve oglašavanja. Pokušajte opisati svoje ciljne potrošače u svakom od sljedećeg:

• Demografski podaci: kao što su spol, dob, prihod, mjesto stanovanja ili poslovanja itd.
• Ponašanje: kao što je trenutna svijest o vašem poslovanju; proizvode, usluge ili dobavljače koje trenutno koriste; lojalnost prema vama ili poslu vašeg konkurenta, itd.
• Potrebe ili želje: kao što su pogodnosti koje potrošači traže, temelj na kojem će odlučiti hoće li koristiti vaš proizvod ili uslugu, kako vaša tvrtka može ispuniti te potrebe itd.



Što bi moje oglašavanje trebalo reći?

Nakon što znate tko je vaša ciljna publika i što traže u smislu proizvoda ili usluge koju nudite, možete odlučiti što će reći vaše oglašavanje. Oglašavanje bi uvijek trebalo biti napisano tako da prenosi poruku koju će vaš ciljni kupac smatrati važnom. Vaše oglašavanje treba jasno i uvjerljivo “govoriti” vašoj ciljnoj publici, objašnjavajući važne prednosti koje nudi vaš proizvod ili usluga. Prilikom odlučivanja o tome kako raspravljati o glavnim prednostima vašeg proizvoda ili usluge u vašem oglašavanju, imajte na umu “AIDA”: privucite pozornost, zadržite interes, pobudite želju i motivirajte na akciju.

Gdje bih trebao postaviti svoje oglašavanje?



Svaki mjesec postaju dostupne nove mogućnosti oglašavanja. Osim “tradicionalnih” medija, možete postaviti oglase u zračnim lukama, na žičarama i na televizijskim monitorima ispred kolica u trgovinama. Gdje postavljate svoje oglašavanje treba se voditi jednostavnim načelom: Idite tamo gdje će vaša ciljana publika imati najveću vjerojatnost da će ga vidjeti ili čuti. Mnogi mediji za oglašavanje dobro funkcioniraju kako bi dosegnuli raznolik raspon ciljnih potrošača. Ne postoji niti jedan medij koji je sam po sebi dobar ili loš. Zapravo, dobar medij za jedan proizvod ili uslugu može biti loš medij za drugi. Dok razmatrate izbor medija, potražite onaj koji odgovara vašim ciljevima oglašavanja, učinkovito i isplativo doseže vaš cilj te je unutar vašeg proračuna za oglašavanje.

Sve o njezi kože lica

‘Njega kože lica’ više je stvar discipline nego bilo što drugo. Rutina njege kože lica je ono što vam treba