HEKLANJE

Poznati kolorist dijeli insajderske savjete za održavanje lijepe boje kose

TEMU APP 100 E KUPON

Svake sezone žene uzimaju stranicu iz modnih časopisa i ažuriraju svoju odjeću, obuću i šminku zanemarujući svoj najveći dodatak: boju kose. Neke žene ne shvaćaju da boja kose, poput savršeno oblikovanih obrva, zapravo može definirati izgled žene. Dok promjena godišnjeg doba postaje prilika za eksperimentiranje, važno je ne samo poznavati osnove bojanja vlasi, već i proces održavanja.

“Moji klijenti uvijek pitaju kako mogu održati boju i spriječiti da izblijedi”, kaže slavna koloristica Pantene Rita Hazan. “Uvijek naglašavam da nema smisla trošiti puno novca na bojanje kose ako ne namjeravate slijediti ispravne korake i koristiti proizvode koji će zaista olakšati izazov zadržavanja duboke, blistave boje.”



Ovdje Hazan dijeli nekoliko jednostavnih savjeta o tome kako osigurati da vaša boja kose bude bogata, živahna i zdrava:

Lekcija o životnom stilu: Prije bilo kakvih promjena boje, realno razmislite o svom životnom stilu i koliko vremena možete posvetiti održavanju i njezi. Avanturistički tipovi koji su spremni na izazov mogu razmisliti o drastičnijoj promjeni, dok bi djevojke koje ne zahtijevaju održavanje vjerojatno trebale težiti procesu bojanja kojim se lakše upravlja, kao što su pramenovi.

Obavezno održavanje: kako boja ne bi blijedjela ili izgledala dosadno između posjeta salonu, potrebno je pravilno održavanje. Uvijek koristite proizvode dizajnirane posebno za obojenu kosu. Za 33 posto žena koje se žale da im plavi pramenovi postaju mjedeni, isprobajte novi Pantene Pro-V Blonde Expressions Highlight Enhancing šampon i regenerator, dizajniran za poboljšanje plavih tonova i zaštitu od štetnih elemenata kao što su mineralne naslage i ostaci koji zamagljuju boju.

Extra TLC: Bojani pramenovi zahtijevaju dodatnu njegu tijekom svakodnevne rutine njege kose. Umjesto snažnog trljanja kose nakon pranja, nježno je osušite tapkanjem kako boja ne bi izgledala izblijedjelo. Uvijek koristite regenerator koji se ispire na obojenu grivu i ostavite kosu da se suši na zraku nekoliko minuta kad god je to moguće prije sušenja fenom kako biste koristili manje topline i zadržali više vlage netaknutom za živopisnu boju zdravog izgleda.

Hidratizirajte, hidratizirajte, hidratizirajte: kosa gubi vlagu tijekom procesa bojanja i kao rezultat toga žene ostaju sa žednim pramenovima poput slamčica. Pokušajte jednom tjedno koristiti dubinski regeneracijski tretman kako biste kosu održali hidratiziranom, sjajnom i zdravom. Umasirajte tretman kroz pramenove od korijena do vrhova i ostavite da djeluje 30 minuta kako bi duboko prodro u kosu.

Vrtni stolovi

Kada stigne sezona roštilja, objed na otvorenom postaje posve prirodna stvar i itekakva uživancija. Niste li negdje na pikniku na