HEKLANJE

Web copywriter trebao bi znati pravila i kako ih prekršiti

TEMU APP 100 E KUPON

Što čini dobrog web copywritera? Samo netko tko zna lektorirati? Naravno da ne.

Mogli biste biti najatraktivniji offline tekstopisac, ali još uvijek možete podbaciti na webu. Razlika se temelji na tome što je web interaktivan, a onaj drugi nije. Ciljana publika web marketinga obično su skeneri i skimeri. Ne žele baš čitati, listati je prikladniji izraz. Njihove oči prolaze kroz stranice jednako brzo kao što im prsti kliknu mišem da bi se pomaknuli na sljedeću stranicu.



Dakle, ako ih ne možete spojiti svojim stilom, možda će to učiniti netko s manje pouzdanim sadržajem od vašeg.

Web sadržaji su za popise, lako shvatljive ideje i kratke rečenice. Stvari se moraju reći bez okolišanja. Jednostavnost i brzina zajedničke su karakteristike web materijala.

Web copywriter preuzima pola odgovornosti za uvjeravanje čitatelja da kupe njihove proizvode, usluge ili da posjete njihovu web stranicu. Druga polovica otpada na likovnog urednika i sam proizvod. Neuspjeh bilo kojeg od ovih odražava se na poslovanje.

U usporedbi s offline copywriterom, web copywriter ima toliko toga za razmotriti. On stvarno mora raditi ruku pod ruku s umjetničkim dizajnerom. Ako ne, mogli bi završiti s umjetnošću i tekstom koji su jedno drugom potpuni stranci, stranci u smislu da se ne nadopunjuju. Ova vrsta izlaza nema privlačnosti. U trenu će čitatelj sigurno napustiti vašu stranicu.

Web copyreader bi trebao znati kako će njegov rad zadržati publiku. Izlaz bi trebao govoriti ne samo o kvaliteti proizvoda, već io tome koliko je važan za klijenta. Jednostavnim riječima, stranica bi trebala djelovati i kao prodajni predstavnik. Ovo je primarno razmatranje web copywritera.

Tehnička pravila kojih se copywriter pridržava ista su pravila kojih se pridržava web copywriter. Primarna pravila engleske gramatike vrijede za web copywriting. Međutim, tekstovi web sadržaja obično sadrže riječi koje se ponavljaju. Ove bi riječi trebale naglasiti misao ili temu, a da ne budu dosadne.

Toliko je pravila kojih se treba pridržavati da bi pisac tekstova na webu također trebao znati kako ih prekršiti. Ali prije svega, trebao bi znati zašto krši ta pravila.



Web copywriter mora uspjeti zadovoljiti standarde prosječne osobe. On ima odgovornost provjeriti čitljivost članka. Ovo teži više od gramatike.

Učinkovit web copywriter trebao bi razumjeti tržište za koje radi. Zna da bi njegov rad trebao razumjeti i običan puk koji samo surfa internetom. Napisano bi trebalo biti onako kako bi bilo izgovoreno. Štoviše, trebao bi funkcionirati s umjetničkim dizajnom.

Od vitalne je važnosti da ciljno tržište postavite kao svoj prioritet. Dizajnirajte svoj članak prema njihovim očima. Hoće li odgovarati njihovim standardima? Hoće li to shvatiti brzim pogledom ili prelistavanjem? Hoće li biti zainteresirani pročitati ga u cijelosti?



Da biste to postigli, postoji jednostavna stvar za učiniti, smjestite se na njihova mjesta dok čitate svoj članak. Procijenite koja može biti najvjerojatnija reakcija čitatelja.

Prvo razmislite o tržištu, proizvod dolazi na red.