HEKLANJE

Potraživanja i obrane kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste neispravnu robu ili usluge platili svojom kreditnom karticom, a trgovac ne želi riješiti problem, možete podnijeti spor kod kartične tvrtke koristeći postupak koji se zove Potraživanja i obrane.

Što su zahtjevi i obrane?



Potraživanja i obrane su svi valjani razlozi koje imate da ne platite određenu naknadu kreditne kartice. Uključuju pogreške u naplati, neovlaštena terećenja i tvrdnje da su roba ili usluge pogrešno predstavljene, neispravne ili nisu isporučene.

Izdavač kreditne kartice može se smatrati odgovornim prema saveznom zakonu (15 USC 1666i).

Kako mogu podnijeti zahtjeve i obrane?

Svoje tvrdnje i obrane iznosite tako što pišete kartičarskoj kući pokazujući da ste pokušali riješiti problem izravno s trgovinom, ali su oni odbili riješiti problem. Recite im da zadržavate plaćanje dok se problem ne riješi.
Postoje li ograničenja u podizanju tužbi i obrana?

Da. Kako biste podnijeli zahtjeve i obrane, kupnja mora biti izvršena u istoj državi u kojoj živite ili unutar 100 milja od vašeg doma. Također, iznos sporne naknade mora biti veći od 50 USD.

Ako su kartična tvrtka i tvrtka koja poštuje karticu povezani, na primjer, robna kuća koja poštuje vlastitu kreditnu karticu, ovo ograničenje se ne primjenjuje. Ovo se također odnosi na reklame koje su bile uključene u izvod vaše kreditne kartice.

Ako sam već platio sporni iznos na mojoj kreditnoj kartici, mogu li podnijeti svoje zahtjeve i obranu?



Ne. Nakon što platite osporeni iznos, ne možete postavljati zahtjeve i obrane. Ako ste platili samo dio osporenog iznosa, još uvijek možete podnijeti zahtjev za preostali dug.

Mogu li koristiti zahtjeve i obrane za kupnje obavljene telefonom?

Da. Ako postanete žrtva lažnog telemarketinga, koji vašu kreditnu karticu tereti za bezvrijedne odmore, investicije ili drugu robu ili usluge, možete upotrijebiti postupak potraživanja i obrane kako biste osporili te lažne troškove.



Mogu li podnijeti zahtjeve i obranu ako naručim telefonom od tvrtke u drugoj državi?

Ako vas je tvrtka kontaktirala telefonom, zakon kaže da je kupnja obavljena tamo gdje ste primili poziv.

Ako smatrate da je naplata lažna, možete odbiti plaćanje i podnijeti svoje zahtjeve i obrane.



Ako ste telefonom kontaktirali tvrtku izvan države, obično se smatra da je kupnja izvršena na njihovoj lokaciji. U tom slučaju ne biste mogli tvrditi svoje tvrdnje i obrane.

Postoji li vremensko ograničenje za podnošenje zahtjeva i obrane?

Ako podnesete tužbu za sporni iznos, morate to učiniti u roku od jedne godine od kupnje. Međutim, ako vas izdavatelj kreditne kartice ili prodavač tuži, možete podnijeti svoje zahtjeve i obranu u bilo kojem trenutku.

Web 3.0

Kratka priča o Semantičkom Webu. Neki stručnjaci smatraju da će Web 3.0 donijeti revoluciju u načinu na koji tražimo i