HEKLANJE

Povijest kozmetike, 3. dio

TEMU APP 100 E KUPON

Ludilo za kozmetikom nastavilo se stoljećima sve do 1900-ih i počelo se stvarati najranije kozmetičke industrije. Gospođa Henning’s House of Cyclax u Londonu prodavala je mnoge proizvode koje i danas možete kupiti od svjetski poznatih tvrtki poput Avona. Još jedna vlasnica kozmetičkog salona proširila je svoje proizvode kako bi zadovoljila zahtjeve svoje klijentele više klase od kreme za lice koja štiti žensku kožu od sunca do ruža za usne i pudera. Danas možete pronaći cijelu liniju kozmetike Helene Rubenstein.
Kako su godine prolazile, popularnost kozmetičkih salona nastavila je rasti. Godine 1909. salon pod nazivom Selfridges počeo je prodavati kozmetiku na otvorenom. Stavovi žena počeli su se mijenjati, a samopouzdanje je raslo. Kada je ruski balet došao u London, utjecaj visoke umjetnosti bio je vidljiv na mnogim dizajnerima. Čovjek po imenu Paul Poiret bio je jedan od prvih koji je izašao s mnogo živopisnijim i šarenijim izgledom. To je također bio prvi put da je viđena trajna kozmetika. Žene bi mogle trajno tetovirati svoj ruž i sjenilo na licu.
Tijekom 1930-ih moda ruževa za usne prešla je na tamnije nijanse s raznim nijansama. Otprilike u vrijeme Drugog svjetskog rata sastojci za kozmetiku bili su u ozbiljnoj nestašici i žene su prolazile svojevrsnu šminku. To je završilo upravo kad je završio rat i potražnja za kozmetikom porasla je više nego ikada. Konkurenti su počeli proizvoditi brojne proizvode kako bi zadovoljili zahtjeve ženskih potrošača.
Današnja žena je dobročinitelj svih ovih godina pokušaja i pogrešaka s gotovo neograničenim izborom proizvoda za bilo koji izgled koji žele postići. Postoje doslovno tisuće tvrtki koje imaju proizvode u ovoj sadašnjoj industriji vrijednoj milijarde dolara godišnje. Kozmetički proizvodi prodaju se tijekom cijele godine, pa čak i u vrijeme recesije.
Zato dame, zahvalite svojim precima i njihovoj brizi za vlastiti izgled za svoj koji danas imate. Vjerojatno je bilo dana kada su se probudili i nisu baš voljeli prolaziti kroz gnjavažu oko nanošenja lica.