HEKLANJE

Povrat gotovine i nagradne kreditne kartice: ponude koje ne možete odbiti

TEMU APP 100 E KUPON

Natjecanje za dobivanje kreditne kartice toliko se zahuktalo da vam banke doslovno plaćaju da od njih uzmete kreditnu karticu. Gotovo svaka velika banka izdavatelj sada nudi kreditnu karticu koja vam daje bonuse za korištenje njihove kartice. Razmotrite sljedeće ponude koje danas možete pronaći na internetskim stranicama na kojima možete podnijeti zahtjev za karticu online.

Kreditne kartice za povrat novca



Te vam kartice vraćaju novac u obliku čekova. Mnoge kartice nude ponude poput 5% povrata gotovine na kupnje u trgovinama mješovitom robom, drogerijama i benzinskim postajama. U većini slučajeva, trgovine su glavni lanci u kojima vjerojatno kupujete. Povrh toga, ove kartice za povrat gotovine obično nude 1% povrata gotovine na sve ostale kupnje. Neke kartice nude čak i veće postotke povrata gotovine za određene benzinske postaje ili za kupnju određenih proizvoda u trgovini ili drogeriji.

Malo matematike dokazat će koliko vrijedan može biti ovaj prijedlog povrata novca. Recimo da ste četveročlana obitelj s dva automobila. Mjesečno trošite 600 USD u trgovinama, 100 USD u drogerijama i 200 USD na benzinskim postajama. Ako te kupnje plaćate kreditnom karticom umjesto gotovinom ili papirnatim čekom, to je 900 USD mjesečno na što dobivate 5% povrata gotovine. To znači da vam se vraća 45 dolara mjesečno. Recimo da uz to svoju karticu koristite za još 500 USD u drugim kupnjama koje ispunjavaju uvjete za 1% povrata; to dodaje još 5 USD u vašu blagajnu, za ukupno 50 USD mjesečno ili 600 USD godišnje. Nije previše otrcano za samo korištenje kreditnom karticom.

Nagradne kreditne kartice

Neke kreditne kartice nude vam nagrade kao što su bonus bodovi koji se ubrajaju u poklon bonove koji se mogu iskoristiti u vrhunskim trgovinama, kao što su Best Buy, Home Depot i Macy’s. Druge kartice nude vam nagrade u obliku Frequent Flyer milja koje možete koristiti u bilo kojoj zrakoplovnoj tvrtki.

Recimo da koristite svoju karticu za naplatu 1000 USD mjesečno za stavke koje biste inače plaćali gotovinom. Umjesto da jednostavno trošite svoj novac, sada također dobivate poklon bonove za kupnju robe ili milje za česte putnike do 12.000 godišnje. A neke od kartica također vam nude bonus kada prvi put upotrijebite karticu – tako da u slučaju milja možete dobiti dodatnih 15.000 milja, za ukupno 27.000 milja u jednoj godini – dovoljno za besplatnu kartu bilo gdje u SAD-u.

Povećanje korištenja vaše kartice

Naravno, ključ za iskorištavanje prednosti takvih kartica počinje odabirom one koja najbolje odgovara vašim uobičajenim navikama kupnje. Usporedite online ponude kreditnih kartica i pronađite ponudu koja ima smisla za vaš stil života. Ako imate veliku obitelj i kupujete puno namirnica, možda su kartice s 5% povrata novca najbolje. Ako često letite i možete imati koristi od milja za česte letove, prijavite se za te kartice.



Zatim maksimalno iskoristite svoju karticu kako biste povećali svoje povrate. Koristite svoju karticu gdje god možete. Dogovorite se da svoje redovite račune plaćate svojom kreditnom karticom, kao što su računi za plin i struju, račune za liječnika i zubara — što je moguće više redovitih mjesečnih računa koristeći svoju kreditnu karticu.

Još nevjerojatnije — pogodnosti za registraciju

Ono što je doista zapanjujuće je da mnoge banke također nude velike poticaje za prijavu na njihovu karticu. Možete pronaći ponude u kojima ne samo da ćete dobiti povrat gotovine i/ili nagrade, već banka također ima financiranje od 0% APR-a za 12 mjeseci na nove kupnje i ponekad na prijenose stanja, i k tome, bez godišnje naknade.



Sve u svemu, današnje banke koje izdaju kreditne kartice željne su vašeg poslovanja i postale su vrlo konkurentne u stvaranju promocija kako bi vas privukle da se prijavite za njihovu karticu. Zaista je nemoguće zamisliti zašto se itko ne bi prijavio za povrat novca ili nagradne kreditne kartice kada imate sve za dobiti, a ništa za izgubiti.

Autorsko pravo 2005. Ed Vegliante.