HEKLANJE

Prakticiranje sigurnog sunčanja zahtijeva više od malo SPF-a

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste počeli koristiti kremu za sunčanje, na dobrom ste putu da se borite protiv znakova preranog starenja. Ali nemojte se uljuljkati u lažni osjećaj sigurnosti. “Da bi sredstva za zaštitu od sunca i zaštitni faktori doista zaštitili vašu kožu, morate ih pravilno koristiti”, kaže njujorška dermatologinja dr. Deborah Sarnoff. “Neoprezno stavljanje ugrozit će njihovu učinkovitost.” Evo nekoliko pouzdanih načina za maksimalnu zaštitu od sunca:

Nosite ga svaki dan



Sunce može uzrokovati štetu u nekoliko minuta koliko vam je potrebno da hodate od automobila do ureda. Za svakodnevnu upotrebu najbolja je hidratantna krema sa zaštitnim faktorom jer neće ometati nanošenje šminke i može ponuditi druge pogodnosti za njegu kože. Estée Lauder DayWear Plus višestruki zaštitni antioksidansni losion SPF 30, na primjer, sadrži moćne borce protiv slobodnih radikala, kao što je Eukarion, nova vrsta antioksidansa koji oponaša prirodni enzim tijela koji se brani od slobodnih radikala. Također sadrži vitamine C i E, ekstrakt sjemenki grožđa i ružmarin koji pomažu u zaštiti vaše kože od oštećenja slobodnih radikala uzrokovanih vanjskim čimbenicima kao što su izloženost suncu, zagađenje i dim. U međuvremenu, intenzivni, ali nemasni hidratatori pomažu da koža izgleda i osjeća se dobro navlaženom i zdravom.

Razmislite o višenamjenskom

Kako biste zaštitili štetne UVA i UVB zrake, potražite proizvode za zaštitu od sunca s oznakom “široki spektar”. I dok je krema za sunčanje najjača linija obrane protiv oštećenja od sunca, studije su pokazale da izlaganje suncu ipak može prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje slobodnih radikala, koji dovode do bora, bora, smeđih mrlja, opuštenosti i ozbiljnijih problema s kožom. Kako biste popravili ovu situaciju, možete isprobati Estée Lauder Multi Protection Sun Lotion for Body SPF 30 koji nudi zaštitu od vidljivih znakova starenja. Sadrži široki spektar i jak SPF, vitamine C i E koji se bore protiv slobodnih radikala i melanazu, zaštitni sastojak tvrtke koji pomaže u razgradnji tamnih mrlja izazvanih suncem.

Primjena je sve

Obavezno nanesite proizvod za zaštitu od sunca najmanje 30 minuta prije nego što izađete van, kako bi aktivni sastojci imali vremena reagirati s vašom kožom – i nagomilati je. Da biste se doista zaštitili, morate upotrijebiti otprilike čašu punu kreme za sunčanje kako biste prekrili lice i tijelo. Također ga morate ponovno nanositi svaka tri do četiri sata i odmah nakon plivanja ili obilnog znojenja. Ako je UV indeks posebno visok, trebali biste ga ponovno nanositi čak i češće, isto tako ako je vaša koža posebno svijetla.

Pobijedite Heat

Sunčeva toplina, a ne samo ultraljubičaste zrake, oštećuju kožu. Stoga je dobra ideja potražiti malo hlada, osobito tijekom najtoplijih sati dana – otprilike od 11 do 15:00 sati. “Ako znam da ću biti na suncu dulje vrijeme, uz ponovno nanošenje kreme za sunčanje u redovitim intervalima tijekom dana, također se pobrinem da uđem unutra ili sjedim u hladu najmanje 15 minuta svakih sat vremena,” kaže dr. Daniel Maes, potpredsjednik globalnog istraživanja i razvoja, Estée Lauder Companies. “To daje koži priliku da se ohladi i zaštiti od prekomjernog izlaganja toplini.”



Dodatak

Šešir i sunčane naočale su nepoželjni, ali šik torba za plažu. Oni su dodatna linija obrane protiv linija, bora i drugih oštećenja od sunca. Isprobajte šešir posebno širokog oboda – sunce će vam i dalje padati u dijelove lica ako nosite bejzbolsku kapu. Razmislite, velike sunčane naočale. Savjet: Ako škiljite iza leća, one su premale.

Zdrav ten



Ako više volite alternativu “sigurnog sunca”, ali su vas vizije mrljaste narančaste kože spriječile da odaberete onu za samotamnjenje u bočici – budite sigurni. “Na tržištu postoji nova vrsta sredstava za sunčanje bez sunca koja daju istinski prirodan izgled, ujednačenu boju i lako se nanose”, kaže Elaine D’Farley, direktorica ljepote časopisa Self. Estée Lauder Go Tan Air-Brush sprej za samopotamnjivanje, na primjer, ultrafini je aerosol sprej od 360° koji možete držati pod bilo kojim kutom, čak i naopako, tako da je lako pogoditi teško dostupna područja. Osim toga, ima posebno formuliran pH koji vam pomaže u postizanju boje prirodnog izgleda. U tren oka ćete zablistati i nitko neće znati da to nije od izleta na plažu.

Nosite šešir i puno kreme za sunčanje sa značajnim zaštitnim faktorom kako biste se zaštitili od oštećenja od sunca.