HEKLANJE

Uzrokuje li vaša prehrana bore?

TEMU APP 100 E KUPON

Starenje je prirodan slijed života, no mnogi od nas ne mogu se s njim suočiti elegantno. Sijeda kosa, opuštena koža i ružne bore nuspojave su procesa starenja. Svatko od nas mrzi bore i želio bi da se nikada ne pojave, ali starenje i naborana koža su neizbježni. Koliko god očajno zvučalo, postoje dostupna rješenja za odgađanje starenja i bora.

Što su bore?



Bore se odnose na one tanke i naborane linije koje se pojavljuju na mekšim dijelovima našeg tijela poput lica, vrata i ruku i rezultiraju opuštenom kožom zbog smanjene elastičnosti kože.

Jeste li podložni borama?

Uz prirodni proces starenja, izlaganje suncu, vjetru i okolišu uzrokuje pojavu bora kod mnogih ljudi u određenoj dobi. Ali postoje i drugi koji su skloniji napadu bora u ranoj dobi zbog genetskih čimbenika, načina života i izbora ponašanja. Osobe izložene UV zračenju sunčeve svjetlosti, bilo zbog profesije ili mjesta stanovanja, kao i teški pušači posebno su skloni ranom razvoju bora.

Osobe svjetlije puti iskuse preuranjenu pojavu bora, dok su one s tamnijom puti manje sklone njihovom razvoju. Zbog veće prisutnosti melanina, kože ove druge skupine imaju smanjenu razinu prodiranja UV zraka sunčevog svjetla. Nagli gubitak težine u kratkom vremenskom razdoblju također uzrokuje razvoj bora zbog gubitka masnih stanica.

Slobodni radikali i pojava bora

Oštećenje slobodnih radikala smatra se jednim od najvažnijih izvora oštećenja kože i pojave bora. Ovi slobodni radikali ozbiljno oštećuju kožu razbijanjem potpornih struktura kože. Smanjuju elastičnost kože, gubi se elastičnost kože i počinje proces starenja.

Antioksidansi su namijenjeni smanjenju štete uzrokovane slobodnim radikalima. Kada je antioksidativna zaštita u našem tijelu neadekvatna, slobodni radikali uzrokuju štetu. Aktivnosti slobodnih radikala mogu se neutralizirati antioksidansima koji obiluju vitaminima A, C i E, beta karotenom, selenom, cinkom i još mnogo toga.



Tako konzumacijom hrane i vitamina bogatih antioksidansima te primjenom proizvoda za njegu kože bogatih antioksidansima možete zaustaviti proces boranja kože.

Kako se boriti protiv bora

NAPOMENA: Uvijek se prvo posavjetujte sa svojim liječnikom prije uvođenja bilo kakvih novih dijeta, terapija i/ili provođenja bilo kakvog režima ili postupaka za njegu kože, osobito ako već imate problema s kožom i/ili ste skloni osipima i/ili imate osjetljivu kožu i/ili ste alergični na određene sastojke koji mogu biti uključeni u formulacije za njegu kože ili su alergični na bilo koju prirodnu ili sintetičku komponentu koja se može spomenuti.



Postoji više od jednog načina za borbu protiv neželjenih bora i nabora na vašoj koži.

Kao što je gore spomenuto, lokalne kreme i losioni bogati antioksidansima, vitaminom A i retinolom daju bolje rezultate u prikrivanju bora. Također, dodaci posebno bogati vitaminom E i vitaminom C izvrsno djeluju na vraćanje izgubljene elastičnosti kože. Vitamin K (oprez ako uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi) također se popularno koristi u liječenju bora. Također, hormonska nadomjesna terapija pomaže vratiti zdravu kožu kod žena u postmenopauzi.

Savjeti za prevenciju bora
Bolje spriječiti nego liječiti.
– Koristite losione za zaštitu od sunca svaki put kad izađete na sunce.
– Nosite sunčane naočale i koristite kišobran ili šešir.
– Nosite zaštitnu odjeću.
– Jedite puno voća i povrća bogatog antioksidansima.



Kako prirodno povećati grudi

Ovaj članak objašnjava nekoliko stvari o prirodnom povećanju grudi, a ako ste zainteresirani, vrijedi ga pročitati, jer nikada ne možete

Blagdan Velike Gospe

Velika Gospa je dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine. Taj dan je

Paušalni obrt i porezni razredi

Pozdrav svim paušalnim obrtnicima! Isprike unaprijed ako se netko ove teme već dotaknuo, međutim frustracija je prevelika da sad tražim.