HEKLANJE

Prednosti i nedostaci kreditnih kartica za tinejdžere

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice za tinejdžere; Trebate li kupiti jedan?

Milijuni odraslih ljudi muče se s dugovima po kreditnim karticama od kojih se mnogi nikad ne oporave. Dug na kreditnoj kartici sve je veći problem u cijelom svijetu i može se dovesti u pitanje mudrost kreditnih kartica za tinejdžere. Jesu li kreditne kartice dobra ideja za tinejdžere? Kao i mnogi drugi životni rizici, kreditne kartice za tinejdžere imaju svoje prednosti i nedostatke.



Kreditne kartice za tinejdžere rade na drugačiji način od tradicionalnih kreditnih kartica za odrasle. Tinejdžerske kreditne kartice ne posuđuju kredit. Za korištenje ovih kartica potrebno je zapravo već imati novac na računu. Tinejdžerska kreditna kartica često je zgodan način za roditelje da svojoj djeci daju novac bez davanja gotovine ili čeka. Kreditne kartice za tinejdžere izvrstan su dar jer se mogu ponovno napuniti ili baciti kada je stanje na nuli.

Mnogi roditelji odluče dati svom tinejdžeru kreditnu karticu jer to povećava njihov osjećaj odgovornosti i jer im pomaže u obrazovanju o rukovanju novcem. Izdavanje kreditnih kartica za tinejdžere je siguran i praktičan način da djeca nauče o kreditnim karticama, proračunu i općim financijama. Naučiti pravilno raspolagati novcem velika je prednost za tinejdžera i bit će mu korisno u budućnosti.

Tinejdžerske kreditne kartice općenito su ograničene i nadzirane. Ovisno o izdavatelju kreditne kartice, roditelji i druge odrasle osobe koje kupe karticu mogu pratiti navike potrošnje vlasnika kartice. Ovo je zgodno kada pokušavate utvrditi kako tinejdžer postupa sa svojim novcem ili na što ga troši. Nakon što se novac stavi na tinejdžersku kreditnu karticu, kartica se ponaša i funkcionira kao da je tradicionalna kartica za odrasle. Online kupnja postala je sve popularnija među pojedincima svih dobnih skupina. Tinejdžer bi mogao platiti za odrasle ili neodobrene artikle, a da njihovi roditelji za to i ne znaju; stoga je izvješće o kreditnoj povijesti važno i često se traži.

Iako su kreditne kartice za tinejdžere prikladne i za roditelje i za djecu, mnogi tinejdžeri mogu postati ovisni o pogodnostima. Lakše je nositi kreditnu karticu umjesto gotovine ili čekovne knjižice, no to dolazi s cijenom. Iako mnoge banke naplaćuju naknadu za kreditne ili debitne kartice, naknada je općenito drastično niža od one vezane uz kreditnu karticu. Tinejdžeri ili mladi odrasli koji su se navikli na plaćanje plastikom često se izlažu riziku od ozbiljnih kreditnih problema kada dobiju tradicionalnu kreditnu karticu. Budući da su navikli jednostavno izvaditi plastičnu karticu za plaćanje, vjerojatnije je da će to učiniti na fakultetu ili kasnije u životu.

Kreditne kartice za tinejdžere mogu biti sredstvo ili obveza. Oni bi mogli naučiti djecu važnosti praćenja novca i izbjegavanja trošenja iznad svojih mogućnosti. Međutim, postoje drugi tinejdžeri koji se mogu drugačije nositi sa situacijom. Odluka da svom djetetu ponudite kreditnu karticu je odluka o kojoj bi cijela obitelj trebala pažljivo odlučiti. Isprobavanje kreditnih kartica za tinejdžere neko vrijeme moglo bi vam dobro doći. Ako ne uspije, jednostavno bacite karticu kada se saldo potroši i vratite se na tradicionalnu gotovinu. Postoje brojni načini da svoje dijete naučite o novcu, uključujući i davanje tinejdžerske kreditne kartice.

CNN započeo s radom

Međunarodni informativni kanal Cable News Network (CNN), osnovan od strane američkog medijskog poduzetnika Teda Turnera, započeo je s emitiranjem 1980.