HEKLANJE

Razmišljanje o izvodu vaše kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Bilo da ste novi u svijetu kreditnih kartica ili iskusni veteran, razumijevanje informacija u izvodu vaše kreditne kartice može biti zbunjujuće. Puno je informacija upakirano na jednu stranicu, a ako nikada niste odvojili vrijeme da detaljno pregledate svoju izjavu, možda bi bilo dobro da to učinite. Na taj način veća je vjerojatnost da ćete primijetiti postoje li abnormalnosti s izjavom koje bi mogle ukazivati na krađu identiteta ili pogreške trgovca.

Na izvodu bi trebao biti istaknut broj vašeg računa. Ovo je broj koji vas jedinstveno identificira kod kartičarske kuće. Kada se kupnje obavljaju vašom kreditnom karticom, sve su povezane s ovim brojem računa i terete vas. Ako iz bilo kojeg razloga trebate nazvati službu za korisnike, od vas će se tražiti da date broj računa.



Ako ste ikada upotrijebili jednu od svojih kreditnih kartica i imali poteškoća s kupnjom putem interneta ili telefonom jer je trgovac rekao da se vaše ime ne slaže, to je vjerojatno zato što ste upotrijebili srednje slovo na kartici, ali ne i u proces naplate ili obrnuto. Na izvodu možete vidjeti svoje ime kako je spremljeno u odnosu na račun vaše kreditne kartice. Jane L. Doe razlikuje se od Jane Doe ili Jane Lee Doe, stoga je važno primijetiti kako je vaš račun postavljen.

Datum izvoda prikazan na izvodu kreditne kartice prikazuje sve transakcije koje su se dogodile između datuma zadnjeg izvoda i trenutnog. Datum dospijeća plaćanja je datum kada bi vaša kartičarska kuća trebala primiti uplatu kako bi se izbjegle zakašnjele naknade i dodatni financijski troškovi. Dok vam neke tvrtke dopuštaju da svoju uplatu stavite poštanskim žigom na datum dospijeća, većina je želi primiti do datuma dospijeća, pa planirajte u skladu s tim.

Kreditna linija vam pokazuje koliko će vam kartičarska kuća dopustiti da odjednom naplatite svoju karticu. Možete naplatiti više transakcija, ali ukupni iznos duga ne smije prelaziti ovaj iznos. Ako uspijete potrošiti više od svoje kreditne linije, platit ćete naknade za prekoračenje limita. Dostupni kredit prikazuje koliko kreditne linije još imate na raspolaganju za potrošiti.

Nova informacija o stanju prikazuje koliko ste naplatili, a još niste vratili. Ako platite cijeli iznos u ovom stupcu, neće vam se obračunati kamata. Minimalni iznos duga je iznos novca koji ste dužni poslati do datuma dospijeća.

Popis transakcija je detaljan popis svega što se dogodilo s vašim računom od posljednjeg izvoda. Detaljno će opisati kupnje, povrate i povrate te kamate naplaćene na račun. Ako postoji nešto čega se ne sjećate da ste kupili, kontaktirajte tvrtku navedenu na popisu transakcija ili odmah nazovite račun svoje kreditne kartice.

Tu je i odjeljak koji pokazuje kako je izračunat vaš trenutni saldo. Prikazuje kupnje, financijske troškove, kamate, podatke o vašem zadnjem plaćanju, a zatim se u ovom odjeljku ponovo prikazuje ukupno stanje kartice, kao i minimalni iznos koji morate platiti taj mjesec da biste bili u tijeku sa svojim plaćanjima. Uvijek biste trebali pokušati poslati više od minimuma, ako ne i cijelo stanje, svaki mjesec kako biste izbjegli financijske troškove i kamate. Odjeljak sa sažetkom financijskih troškova pokazat će vam kako se kamate i financijski troškovi primjenjuju na bilo koji saldo koji ostaje na vašoj kartici iz jednog mjeseca u drugi.

Tko je ubio električni automobil ?

I dok čovječanstvo još čeka konkretnu serijsku proizvodnju električnih automobila (za razliku od konceptnih automobila koji se prikazuju na auto