HEKLANJE

Prepoznavanje osnova studentskih kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Često, kada ljudi pretražuju različite vrste dostupnih kreditnih kartica, naiđu na kategoriju “studentske kreditne kartice”. Mnogi ljudi, međutim, nisu sigurni što je studentska kreditna kartica ili zašto se uopće nudi. Općenito, ove su kartice namijenjene kao kreditne kartice za studente, iako se mogu koristiti i za srednjoškolce. Da biste bolje razumjeli što su studentske kreditne kartice, korisno je pogledati osnove studentskih kreditnih kartica.

Tko može koristiti studentsku kreditnu karticu?



Dok se studentske kreditne kartice općenito prodaju studentima, svatko se obično može prijaviti za jednu od ovih kartica. Neke će kartice, međutim, tražiti ime fakulteta koji student pohađa i bit će potrebna provjera kako bi se dobila jedna od ovih kartica.

Zašto zahtjev za kreditnu karticu traži naziv fakulteta?

Tvrtke koje nude kreditne kartice za studente shvaćaju da studenti općenito nemaju nikakvu utvrđenu kreditnu povijest. Ograničena kreditna povijest otežava dobivanje kreditne kartice. S druge strane, te tvrtke shvaćaju važnost posjedovanja kreditne kartice tijekom studija. Činjenica da pohađate koledž pokazuje kartičarskoj kući da ste odgovorni i da gledate prema svojoj budućnosti. To im daje malu sigurnost da biste i vi mogli biti odgovorni za brigu o svojim dugovima.

Što je osigurana studentska kreditna kartica?

Osigurana fakultetska kreditna kartica zapravo je više poput debitne kartice. S ovim karticama vi (ili vaši roditelji) uplaćujete novac na karticu prije vremena. Iznos novca koji možete potrošiti s karticom ograničen je iznosom novca koji je stavljen na karticu.

Zašto bih želio osiguranu studentsku kreditnu karticu?

Osigurane fakultetske kreditne kartice korisne su za roditelje koji žele svom djetetu studentske dobi dati džeparac dok je na fakultetu. Osim toga, ne postoji opasnost od nakupljanja duga koji ne možete vratiti.



Koji su nedostaci osiguranih studentskih kreditnih kartica?

Osigurane studentske kreditne kartice obično imaju velik broj naknada. Često se plaća upisnina. Ova naknada može iznositi čak 100 USD. Obično postoje i godišnje naknade ili mjesečne naknade. Osim toga, postoji mala naknada svaki put kada se novac stavi na karticu.

Kakve kamate imaju studentske kreditne kartice?



Osigurane studentske kreditne kartice nemaju kamatnu stopu budući da zapravo ne posuđujete novac od kartičarske kuće. Međutim, neosigurane studentske kreditne kartice koje produljuju kreditnu liniju često imaju višu kamatnu stopu od ostalih kreditnih kartica. To nije zato što je kartica “studentska kreditna kartica”. Umjesto toga, to je zato što vlasnik kartice ima ograničenu kreditnu povijest. Stoga su kamatne stope usporedive s ostalim kreditnim karticama koje se nude ljudima sa sličnom kreditnom poviješću.

Nude li studentske kreditne kartice programe nagrađivanja?

Neke fakultetske kreditne kartice nude posebne programe nagrađivanja. Međutim, kao i kod drugih kreditnih kartica, studentske kreditne kartice s posebnim programima nagrađivanja obično imaju APR koji je viši od onih bez programa nagrađivanja.



Zašto bih trebao dobiti studentsku kreditnu karticu umjesto tradicionalne kreditne kartice?

Dostupne su kreditne kartice za osobe s ograničenom kreditnom poviješću koje nisu posebno namijenjene studentima. Nema ništa loše u nabavi jedne od ovih kartica. Međutim, studentske kreditne kartice ponekad imaju nižu kamatnu stopu od ostalih kartica za osobe s ograničenom kreditnom poviješću jer činjenica da pohađate koledž pokazuje određenu razinu odgovornosti. Osim toga, studentske kreditne kartice često imaju pogodnosti povezane s njima koje su značajne studentima, kao što su popusti na školski pribor.