HEKLANJE

Prestanite gristi nokte

TEMU APP 100 E KUPON

Grickanje noktiju može biti neprivlačno, neugodno i oštetiti zube. Roditelji diljem svijeta zabrinuti su zbog loših navika svoje djece i također pokušavaju uvjeriti svoje dijete da to više ne radi.
Također, roditelji često kažnjavaju svoju djecu zbog grickanja noktiju.
Postoji mnogo učinkovitih načina kako pomoći djetetu da prestane gristi nokte.

Trebali biste naučiti svoje dijete heklati ili plesti. Kad su zaokupljeni stvaranjem stvari od pređe, neće se sjetiti grickati nokte, a ruke će im biti previše zaokupljene da rade nešto drugo.



Dajte djeci puno igračaka za igru. Igrajte igre s njima, igre koje ih drže daleko od grickanja noktiju. Kao što znate, djeca su vrlo kreativna pa iskoristite njihovu živčanu energiju.

Odvedite svoje dijete na profesionalnu manikuru. Ovaj je postupak ponekad dobar; lakše je prestati gristi nokte kada vam nokti izgledaju jako dobro i lijepo. U najmanju ruku, to može biti izvrsno vrijeme za zbližavanje majke i kćeri! zar ne misliš

Koristite gorki lak za nokte. Možete ga pronaći gotovo u drogerijama. Ovaj lak za nokte je proziran i pomalo gorak, tako da jednom kada nokti uđu u usta, dijete (ili čak odrasla osoba!) osjeti vrlo neugodan okus (ali bezopasan), podsjećajući ih da to više nikada ne čine.

Ne kažnjavajte svoju djecu za grickanje noktiju.
Djeci nije lako prestati s navikom, kao i odraslima, čak i ako su svjesni da je to loša navika.
Možete koristiti malo ohrabrenja i suosjećanja, umjesto oštrih i teških kazni.

Ako ste zabrinuti, trebate odvesti dijete liječniku.
Ako se grickanje noktiju čini kao znak visoke razine anksioznosti, trebali biste razgovarati s djetetom i odvesti ga liječniku ako mislite da vam je potrebna pomoć.