HEKLANJE

Promijenite nazive domena

TEMU APP 100 E KUPON

Imate naziv domene na svom poslužitelju i želite ga promijeniti? Ako je tako, čitajte dalje i pronađite upute u nastavku. Međutim, ako želite promijeniti naziv svoje domene u novi web host ili promijeniti naziv domene na vašem trenutnom hostu, morat ćete kontaktirati svoju tvrtku za hosting jer su to promjene koje ne možete napraviti sami.

Promjene se moraju izvršiti u registru računala, tako da ćete morati imati pristup njemu. Ako upravljate poslužiteljem s računala kod kuće ili u uredu, to je nešto što ćete moći učiniti kada želite promijeniti nazive svoje domene.



Međutim, trebali biste imati na umu da petljanje po vašem registru može biti nezgodno pa provjerite znate li što radite prije nego što bilo što promijenite ili biste mogli pogriješiti zbog koje uopće nećete moći upravljati svojim računalom.

Prije nego što možete promijeniti naziv domene, morat ćete prekinuti veze povjerenja koje postoje. Morat ćete ga ukloniti s obje strane na povjerenju. Zatim ukinite sve pozadinske usluge kao što su Microsoft Exchange Server, Internet Information Server i SQL Server. Stavite sve ove usluge na ručno pokretanje.

Sada možete promijeniti naziv domene na PDC-u. Dakle, morat ćete ga ponovno pokrenuti, što uzrokuje pojavljivanje unosa na WINS poslužitelju kako biste mogli unijeti novu domenu. Ako primijenite WINS za NetBIOS umjesto razlučivanja TCP/IP imena, tada ćete prisiliti kopiranje PDC primarnog WINS poslužitelja na sve druge WINS poslužitelje koji će prenijeti vaš unos koji imate za vaš novi naziv domene.

Sada ponovno pokrenite. Nakon ponovnog pokretanja također ćete morati kopirati sve informacije WINS poslužitelja koji prenosi unos i kada to bude učinjeno, morat ćete ponovno uspostaviti svoje pouzdane veze.

Sada ćete morati ponovno postaviti svoje usluge pozadinskog ureda i vratiti ih na mrežu. Primijenite gumb za pokretanje da biste otvorili račun i kada svi budu na mreži, vratite se na automatsko pokretanje. Sada samo ponovno pokrenite usluge pozadinskog ureda ispravnim redoslijedom.

Također ćete morati promijeniti nazive domena na svakom poslužitelju i radnoj stanici. Možda ćete morati promijeniti i nazive radnih grupa. Nakon što se promjena domene sinkronizira kroz cijeli sustav, promjena naziva domene je dovršena.

Uklanjanje šminke 101

Za ljude svih dobi važno je njegovati svoju kožu. U užurbanim modernim životima koje živimo, često je prelako zanemariti svoje