HEKLANJE

Promjena imena domene – najbolji način!

TEMU APP 100 E KUPON

Prihvatite činjenicu da stvarno ponekad morate promijeniti naziv domene. Promjena imena domene zapravo nije vrlo rijetka situacija, ali činjenica da je danas vrlo česta. Mnogi su sada mijenjali imena domena za određene svrhe, a uz to su mnogi ljudi nailazili i na probleme.

Proces mijenjanja imena domene, prema nekim veteranima u polju naziva domena, pomalo je dugotrajan i potencijal za neke pogreške je vrlo velik. Pa, svaki problem ima svoje rješenje, zar ne? Dakle, primjenom mod_rewrite i .htaccess datoteke omogućeno je prilično jednostavno rješenje i sigurna alternativa za glatko i besprijekorno prebacivanje u mijenjanju imena domena.



Sada, što je mod_rewrite i .htaccess datoteka?

Prema određenim studijama, mod_rewrite jer postaje važan u promjeni naziva domena je Apache modul koji daje način za ponovno pisanje URL-a. Mnogi smatraju da je ovaj alat za promjenu imena domena transparentan za krajnjeg korisnika i stoga ne zahtijeva poseban softver na strani korisnika.

U slučaju promjene naziva domene, korisnik koji primijeni mod_rewrite u promjeni naziva domene i dalje će vidjeti stari naziv domene u adresnoj traci preglednika na prvoj stranici koju posjećuje, ali tada će obično vidjeti sadržaj pod novom domenom Ime. Korištenje mod_rewrite u mijenjanju imena domena također će vam omogućiti vrlo laku tražilicu.

S druge strane, .htaccess datoteka igra ulogu u mijenjanju imena domena jer sadrži određene Apache direktive za specifične zahtjeve, uključujući sigurnost, probleme s preusmjeravanjem, a također sadrži odgovore o tome kako postupati s određenim pogreškama. Takva funkcija .htaccess datoteke vrlo je potrebna kod mijenjanja naziva domena iz razloga što je Apache koji sadrži vrlo čest web poslužitelj koji pomaže glatkom i jednostavnom procesu mijenjanja naziva domena.

Znajući činjenice o ova dva važna alata, važno je napomenuti da prije nego što bilo što učinite, trebate razmotriti neke probleme koji okružuju takvu promjenu naziva domene. Ova se pitanja moraju uzeti u obzir jer će pomoći u glatkom prijelazu. Dakle, prema nekim stručnjacima za promjenu imena domena, prvi važan korak je provjeriti web domaćina kako biste bili sigurni da podržava mod_rewrite modul, inače postupak pokušaja neće funkcionirati. Zatim slijedi da morate aktivirati svoj novi naziv domene. Samo je potrebno osigurati da su konstrukcija i imenovanje baze datoteka potpuno slični kada su bili pod starim nazivom domene.

Nakon toga izradite .htaccess datoteku. Zanimljivo je znati da se u datoteci .htaccess mijenjanje naziva domene može izvršiti jednostavnim uređivačem teksta poput notepada, a treba napomenuti da datoteka nema repnu ekstenziju; ime bi tada trebalo biti samo .htaccess. Ako je učinjeno, treba umetnuti sintaksu. Imajte na umu da će se prilikom promjene naziva domene stari naziv domene i dalje pojavljivati u prozoru preglednika, ali vi gledate sadržaj novog naziva domene. Naravno, još uvijek postoje neka pravila iza ovih koraka za promjenu naziva domena, ali nažalost, to je izvan dosega ovog članka.

Što je Mp3?

U današnje vrijeme, ako želimo slušati glazbu na ulicama, moramo imati Mp3 uređaj. Čak su i telefoni koje možemo slušati