HEKLANJE

Prva poslovna kreditna kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Većina vlasnika tvrtki razumije da je puno lakše i sigurnije obavljati transakcije kreditnim karticama. Štoviše, kreditne kartice vam daju nagrade, bonuse i popuste za novac koji potrošite sa svojom plastikom. Velike korporacije koriste korporativne kreditne kartice, a vlasnici malih tvrtki prijavljuju se za ponude kreditnih kartica za male tvrtke.
Dakle, odlučili ste pokrenuti posao i potrebna vam je kreditna kartica. Koje korake morate poduzeti da biste dobili kreditnu karticu koja će pomoći vašem poslu u nastajanju?
Počnite s provjerom svog kreditnog izvješća. Tek započinjete svoj posao pa će banke uzeti u obzir vašu osobnu kreditnu reputaciju. Većina kreditnih kartica za mala poduzeća zahtijeva odličnu ili dobru kreditnu sposobnost. Ako nema odstupanja u vašem kreditnom izvješću i vaš je rezultat dovoljno visok, možete prijeći na sljedeći korak – odabir kreditne kartice.
Ali što učiniti ako vaša kreditna povijest ostavlja mnogo za poželjeti? Najvažnija stvar koju trebate učiniti je razraditi plan o tome kako obnoviti svoj kredit. Provjerite plaćate li sve svoje račune na vrijeme. Prijavite se za kreditne kartice koje ne zahtijevaju dobru kreditnu sposobnost – kartice trgovina, osigurane kartice ili loše ponude kreditnih kartica. Naravno, željeni kreditni rezultat nećete dobiti preko noći, ali ako se držite svog plana sigurno ćete poboljšati situaciju.
Drugi korak je odabir pravog posla kreditne kartice. Vaša bi se odluka trebala temeljiti na vašem glavnom razlogu nabave plastike. Trebate li posuditi nešto novca da biste pokrenuli posao? Zatim pogledajte kreditni limit. Naravno, konačnu odluku o vašoj kreditnoj liniji donijet će banka. Temeljit će se na vašoj kreditnoj sposobnosti. Ali još uvijek možete steći opći uvid u to koliko možete dobiti jer će većina izdavatelja kreditnih kartica naglasiti da određena kartica daje kreditni limit do 25.000 USD ili do 50.000 USD.
Ako su glavni razlog za dobivanje kreditne kartice nagrade, pažljivo proučite odjeljak s nagradama. Pronađite odgovore na sljedeća pitanja: Koliko ćete bodova ili milja dobiti za svaki potrošeni dolar? Za što se mogu otkupiti? Ističu li ti bodovi? Postoji li ograničenje broja milja ili bodova koje možete zaraditi tijekom jednog obračunskog razdoblja ili tijekom godine? Postoji li bonus za prijavu? Dobivate li dodatne bodove/milje nakon prve kupnje? Dobivate li posebne bonuse za kupnju određenih artikala?
Ne zaboravite na posebne usluge kao što su godišnji ili mjesečni sažetak računa ili pomoć pri rezervaciji hotela. Ove male povlastice mogle bi se pokazati vrlo korisnima.
Usporedivši sve usluge i bonuse vrijeme je da izračunamo koliko će vas koštati kartica. Dobar način za smanjenje troškova je podnošenje zahtjeva za plastiku bez godišnje naknade. Iako nikada ne znate sa sigurnošću koliki će biti vaš APR (također se temelji na vašem kreditnom rezultatu), koristite brojke koje daje banka. Imajte na umu da je ponekad bolje podnijeti zahtjev za karticu s fiksno niskim APR-om nego za ponudu s 0% APR-om tijekom uvodnog razdoblja, ali visokim APR-om nakon toga.
Poslovi s kreditnim karticama prekrasan su alat za upravljanje financijama! Nemojte se ustručavati iskoristiti ih i bit ćete nagrađeni.