HEKLANJE

Rat s niskim kreditom

TEMU APP 100 E KUPON

Kamatna stopa definitivno je ključni čimbenik koji potrošači razmatraju prije nego što se prijave za kreditnu karticu. Ovo posebno vrijedi za one koji imaju sredstva, jer će kartica s niskim stopama stvoriti značajne uštede. Stoga se MasterCard, Visa i druge vodeće grupe kreditnih kartica sada natječu u smislu različitih paketa s niskim APR-om (godišnja postotna stopa).

Ogromno tržište za kupce karticama također je natjeralo banke da se povežu s kartičarskim kućama ili uspostave vlastite jedinice za kartice. Na temelju brojki s MarketResearch.com, korporativne kreditne kartice sada su narasle na tržište vrijedno 500 milijardi dolara u SAD-u. Rast sektora je napredovao uglavnom zahvaljujući sve većem prihvaćanju i potražnji za elektroničkim transakcijama u cijelom svijetu i zahtjevima među više američkih tvrtki za korištenjem korporativnih kartica – nadoknađujući recesiju u zemlji i ekonomske probleme u mnogim globalnim industrijama.



Budući da kartice u okviru takvih planova omogućuju potrošačima da minimiziraju utjecaj na troškove božićne kupnje ili praznika, kartičarske kuće daju korisnicima širok raspon atraktivnih paketa.

Jedna takva opcija je kartica Citibank Citi Dividend Platinum Select. Ponuda je namijenjena pojedincima koji žele prenijeti svoja stanja i odgoditi skok kamatnih stopa – potrošaču daje 0% godišnje kamatne stope do 12 mjeseci. Kao poticaj, korisnici Citibank kartice također će dobiti povrat od čak 5% od svake gotovinske kupnje u ljekarnama, supermarketima i na benzinskim postajama te 1% od kupnje u svim ostalim trgovinama i trgovinama.

American Express također nudi 0% APR-a za početne kupnje tijekom razdoblja od 15 mjeseci sa svojom American Express Blue Card, koja ima fiksnu kamatnu stopu od 3,99% za ostatak proizvoda. JP Morgan Chase također nudi poticaj za povrat novca i kamatu od 0% do 12 mjeseci na prijenose salda sa svojom Chase Cash Plus Visa.
Održavanje APR kredita

Tvrtke plasiraju svoje proizvode do te mjere da se čini da su dobri da bi bili istiniti. Prije prijave za kreditne kartice s 0% APR-om, postoji nekoliko stvari na koje bi korisnik trebao pripaziti. Jedan od njih je oprez s karticama koje počinju s visokim kamatnim stopama koje su uvjetovane ekonomskim pokazateljima – varijacija bi dovela do fluktuirajućeg interesa za bilo kakvu promjenu određenih pokazatelja.

Također, ‘teaser’ promocije u kojima niske stope vrijede samo 3 mjeseca ili do godinu dana mogu se riješiti maksimiziranjem dobiti od plana od 0% premještanjem svih stanja na tu karticu i podmirenjem svih iznosa dospjelih što je prije moguće unutar uvodnog razdoblja. . Međutim, korisnici bi trebali prepoznati kada njihove kartice ne dopuštaju takve prijenose stanja. Neke tvrtke također premještaju delinkventne nositelje na kartice s varijabilnim APR-om automatski za odgođena plaćanja.