HEKLANJE

Razlikovanje između kreditnih kartica za studente

TEMU APP 100 E KUPON

Bilo da ste student ili roditelj studenta, možda ste već počeli gledati razne vrste kreditnih kartica za studente. Imati kreditnu karticu dok ste na koledžu gotovo je nužnost. Općenito, studenti nemaju puno novca na pretek budući da pohađaju školu. Stoga se moraju osloniti na financijsku potporu svojih roditelja ili moraju posuditi novac s kreditne kartice dok su u školi, a zatim kasnije vratiti posuđeni novac. Međutim, da biste odabrali pravu studentsku kreditnu karticu, važno je razumjeti razlike između različitih kreditnih kartica te prednosti i nedostatke obje.

Neosigurane studentske kreditne kartice



Neosigurane studentske kreditne kartice su one koje produžuju kreditnu liniju vlasniku kartice. Dakle, novac s karticom možete potrošiti kao zajam i kasnije vratiti novac. Budući da studenti imaju vrlo malo kreditne povijesti, može biti teško dobiti kreditnu karticu. Očito, većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice preferiraju produžiti kreditnu liniju nekome tko ima dokazanu povijest vraćanja kredita.

Srećom, postoji veliki broj kreditnih kartica koje su posebno namijenjene studentima. Ove tvrtke shvaćaju da osoba koja pohađa koledž neće imati mnogo utvrđene kreditne povijesti, ali će ipak trebati pomoć kreditne kartice da završi fakultet. Osim toga, činjenica da pohađate fakultet daje tvrtkama razlog da vjeruju da ćete biti odgovorni za vraćanje duga.

Najveća prednost nezaštićene studentske kreditne kartice je ta što ne morate imati novca da biste je koristili. Stoga studenti koji nemaju gotovinu unaprijed mogu iskoristiti posuđeni novac za kupovinu knjiga, školskog pribora i za plaćanje životnih troškova. Ovo može biti spas za nekoga tko se ne snalazi dok je na koledžu. Osim toga, postoji niz neosiguranih studentskih kreditnih kartica koje nemaju godišnje naknade niti bilo koje druge vrste naknada.

Najveći nedostatak neosigurane studentske kreditne kartice je to što je moguće potrošiti više od svojih mogućnosti i steći dug koji ne možete prevladati. Ako se to dogodi, ili ako ne možete pratiti svoja plaćanja, vaš kredit može biti uništen. Za nekoga tko tek radi na tome da započne život kao odrasla osoba, nije dobro započeti s velikim dugom ili velikom crnom mrljom na kreditnom dosjeu. Osim toga, studentske kreditne kartice obično imaju višu kamatnu stopu od tradicionalnih kreditnih kartica. Stoga možete platiti mnogo novca u financijskim troškovima kada posuđujete novac na ovaj način.

Osigurane studentske kreditne kartice

Osigurane studentske kreditne kartice su kartice na koje se novac polaže unaprijed. Drugim riječima, ako ne stavite vlastiti novac na karticu prije nego što potrošite novac, ne možete koristiti karticu. Stoga su osigurane studentske kreditne kartice poput debitne kartice. Osigurane studentske kreditne kartice ne izgledaju ništa drugačije od neosiguranih studentskih kreditnih kartica.

Prednosti osiguranih studentskih kreditnih kartica su da još uvijek možete imati fleksibilnost koju nudi nošenje kreditne kartice, ali ne morate brinuti da ćete se zakopati u dugove. Za roditelje koji pomažu svom djetetu studentske dobi kroz koledž, osigurane studentske kreditne kartice izvrstan su način da se studentu osigura džeparac za plaćanje troškova koledža.



Glavni nedostatak osiguranih studentskih kreditnih kartica je taj što te kartice obično imaju velik broj naknada. Često postoji naknada za postavljanje računa. Zatim, tu su obično godišnje naknade, a možda čak i mjesečne naknade. Postoje i naknade povezane s polaganjem ili “učitavanjem” novca na karticu. Ove naknade mogu biti prilično skupe.

Najbolji odabiri za žene

Raspršivanje jednog ili dva daška osvježavajućih i strastvenih dezodoransa i parfema postalo je neodvojivi dio moderne mode – bez obzira

Blogging for Business

Čini se da su blogovi sada posvuda, čak su i ušli u rječnik. Dakle, što je blog i što može