HEKLANJE

Razotkrivanje općeg znanja o IRA-ama

TEMU APP 100 E KUPON

Prema nedavnoj anketi “Trendovi umirovljenja” koju je proveo Fidelity Investments, 96 posto Amerikanaca koji štede za mirovinu ne zna trenutno ograničenje doprinosa za individualni mirovinski račun, a neki pretpostavljaju da je samo 1000 USD. U stvarnosti se za poreznu godinu 2005. ograničenja doprinosa IRA-e povećavaju na 4.000 USD — u odnosu na 3.000 USD u 2004. godini.

Kada je u pitanju poznavanje činjenica o umirovljenju, pogrešna percepcija može dovesti do propuštenih prilika. Današnji radnici će se suočiti s rastućim troškovima zdravstvene zaštite kada odu u mirovinu, kao i sa smanjenjem mirovina i višim troškovima života. Zato je važno štedjeti što je više moguće i što je prije moguće na računima s poreznom povlasticom kao što je IRA.



Poznavanje činjenica može pomoći u raspršivanju uobičajenih mitova koji bi neke ulagače mogli spriječiti da naprave pametan potez štednje u IRA-i.

Mnoge ljude privlači kreditna kartica s trenutnim odobrenjem jer žele trenutno zadovoljstvo. U osnovi, napredak u tehnologiji je uzrokovao da se naše društvo navikne na brzo dobivanje stvari. Kreditne kartice nisu iznimka. Iako postoje mnogi razlozi zašto biste željeli dobiti kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem, postoje mnoge stvari koje trebate uzeti u obzir kako biste odlučili je li kreditna kartica s trenutnim odobrenjem ono što tražite.

Trebate li kreditnu karticu odmah ili možete pričekati?

Ako vam je potrebna kreditna linija odmah, kreditna kartica s trenutnim odobrenjem može biti upravo ono što tražite. Na primjer, ako ste imali sjajnu poslovnu priliku ili paket za odmor koji se iznenada pojavi, a sredstva su vam potrebna odmah, možda biste se trebali prijaviti za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem. Ili, ako imate neočekivane medicinske troškove ili druge hitne troškove, možda biste trebali odmah dobiti kreditnu karticu koja će vam pomoći da se pobrinete za te skupe troškove. Ili ste možda izgubili posao i morate platiti svoje račune. U ovom slučaju, kreditna kartica s trenutnim odobrenjem mogla bi biti ono što vam je potrebno kako biste ostali u tijeku sa svojim životnim troškovima dok prolazite kroz teška vremena. Međutim, ako nemate hitnu situaciju s kojom se morate boriti, ne morate nužno podnijeti zahtjev za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem.

Vjerojatno se sada pitate koja bi mogla biti šteta u podnošenju zahtjeva za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem ako vam kreditna kartica nije apsolutno potrebna odmah. U nekim slučajevima možda neće biti nikakve štete u tome. S druge strane, mnoge kreditne kartice s trenutnim odobrenjem imaju višu kamatnu stopu od tradicionalnih kreditnih kartica. Ili procjenjuju naknade za obradu, godišnje naknade ili druge članarine radi pogodnosti trenutnog odobrenja. Ako ne morate odmah imati karticu, jednostavno nije u vašem najboljem financijskom interesu podnijeti zahtjev za instant odobrenje kreditne kartice online.

Postoje li prednosti ove kreditne kartice s trenutnim odobrenjem koje možete koristiti?

Ako postoje posebne pogodnosti kreditne kartice s trenutnim odobrenjem, možda bi bilo dobro da se prijavite za karticu. Na primjer, ako kartica nudi izvrsnu uvodnu APR ili ako ima program nagrađivanja koji odgovara vašem životnom stilu, tada bi kreditna kartica s trenutnim odobrenjem mogla biti dobra ideja. Samo svakako pogledajte što kartica nudi osim što je kreditna kartica s trenutnim odobrenjem. Ne dopustite da to bude odlučujući čimbenik koji će vas natjerati da odaberete kartu. Umjesto toga, pogledajte činjenicu da nudi trenutno odobrenje kao bonus za kreditnu karticu koju biste ionako željeli imati u svom novčaniku.



Kao i kod svake kreditne kartice, provjerite jesu li pogodnosti povezane s kreditnom karticom s trenutnim odobrenjem one koje ćete doista koristiti. Ako, primjerice, kartica omogućuje popuste u restoranima koji nisu ni blizu vašeg doma, vjerojatno nećete moći u potpunosti iskoristiti ono što kartica nudi. Uzmite si vremena da istražite dostupne kreditne kartice s trenutnim odobrenjem na internetu kako biste saznali što više o njima i usporedili ih jednu pored druge kako biste odlučili koja je najbolja za vas.

Jeste li nedavno podnijeli zahtjev za neku drugu karticu?

Podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu s trenutnim odobrenjem ne treba shvatiti olako. To je isto kao i podnošenje zahtjeva za tradicionalnu kreditnu karticu, a podnošenje zahtjeva za previše kreditnih kartica unutar kratkog vremenskog razdoblja negativno će se odraziti na vaše kreditno izvješće. Stoga odvojite vrijeme i istražite različite kartice kako biste pronašli onu za koju mislite da vam najbolje odgovara i koja ima najbolje šanse da bude odobrena. Na taj način nećete imati veliki broj upita o svojoj kreditnoj povijesti koji bi snizili vaš ukupni kreditni rejting.



Povijest parfema

Što je parfem? Ljudi koriste parfeme skoro kroz cijelu zabilježenu povijest. Dok su se higijenski standardi mijenjali kroz stoljeća (španjolska