HEKLANJE

Razotkriveni mitovi o popravljanju kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste na Internetu pretraživali informacije koje se odnose na “popravak kreditne sposobnosti”, bez sumnje ste otkrili da postoji mnogo toga dostupnog. Nažalost, ima i mnogo dezinformacija.

Pogledajmo neke od najčešćih pogrešnih izjava na koje ćete naići i proučimo ih detaljno.



MIT #1
“Popravak kredita ne funkcionira!”

Iako je istina da je popravak kredita više “umjetnost” nego “znanost”, to ne znači da ne funkcionira. Ako se obvežete popraviti svoju lošu kreditnu ocjenu, nikad nema jamstva da ćete je moći vratiti u “savršen” status. Ali ponekad možete, au gotovo svakom slučaju možete utjecati barem na neko poboljšanje svoje kreditne sposobnosti, a često i na značajno poboljšanje!

Prije svega, kreditna izvješća većinom su puna pogrešaka. Iako se čini da nema općeg dogovora, procjenjuje se da od 1/3 (Glavni državni odvjetnik New Yorka) do čak 90% (Charles Givens Organization) kreditnih izvješća sadrži pogreške.

Samo uklanjanje pogrešnih negativnih informacija odlično će pomoći poboljšanju vaše kreditne sposobnosti. Ali ima još nešto u priči, što nas dovodi do mita broj 2.

MIT #2
“Negativne informacije koje se mogu provjeriti ne mogu se ukloniti”

Ovo je jedna od onih izjava koje su “gotovo” istinite, ali doslovno shvaćene navode na pogrešan zaključak. Kao što je često slučaj, uključivanje (ili isključivanje) jedne naizgled male riječi čini razliku između istinite izjave i one koja nije (ili nije nužno) točna.

Uzmimo analogiju. Pretpostavimo da je sredina ljeta i vaša je trava narasla neobično visoko. Pretpostavimo također da posjedujete kosilicu za travu, da je u dobrom stanju i da u spremniku ima dosta benzina.



Recimo sada da sjedite na svom kauču i kažete sebi: “Danas će mi pokositi travu jer ‘MOGU’ izaći van bilo kada i pokositi je.”

Dakle, hoće li ti pokositi travu? Nije nužno! Samo zato što “možete” otići vani i pokositi travu ne znači da će to biti gotovo. Možete si ponavljati ovu izjavu cijeli dan, ali vaša trava neće biti pokošena sve dok stvarno ne izađete van i UČINITE to!

Isto tako, to što se negativna stavka na vašem kreditnom izvješću “može” potvrditi, ne znači da će i biti. Prema Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju, kreditni ured mora istražiti i provjeriti “unutar razumnog vremenskog razdoblja” svaku stavku u vašem kreditnom izvješću koju osporavate. Ako se “utvrdi da su informacije netočne ili se više ne mogu provjeriti, agencija za prijavu potrošača odmah će izbrisati takve informacije.”



Sada u ovom kontekstu “može se provjeriti” jasno znači da je potvrđeno istragom kreditnog ureda o predmetu, a “razumno vremensko razdoblje” utvrđeno je (naknadnim odlukama) na 30 dana. Dakle, ako kreditni ured ne dovrši istragu o spornim informacijama u roku od 30 dana ili ako iz nekog razloga vjerovnik ne uspije odgovoriti i provjeriti informacije, po zakonu se sporni podaci moraju izbrisati iz vaše kreditne datoteke.

MIT #3
“Sve agencije za popravak kredita su prevare”

Istina je da POSTOJI mnogo beskrupuloznih agencija za popravak kredita. Ali ima i korumpiranih policajaca, odvjetnika i političara. Ipak, ne označavamo sve pripadnike ovih profesija kao “korumpirane”.



Ako tražite pomoć da popravite svoju lošu kreditnu sposobnost, morate biti oprezni i napraviti “domaću zadaću” pri odabiru agencije. Postoje mnoge poštene tvrtke za popravak kredita koje nisu “prevare”. Ali čuvajte se onih koji obećavaju rezultate!

Kao što je gore navedeno, nije uvijek moguće vašu lošu kreditnu povijest vratiti u savršeno stanje i nitko ne bi trebao davati nikakva obećanja u tom smislu. Čuvajte se svake tvrtke koja to radi! I dok će agencija najvjerojatnije moći poboljšati vašu kreditnu ocjenu, ako bilo koja agencija to obeća, pobrinite se da to bude popraćeno jamstvom povrata novca. U suprotnom, potražite negdje drugdje. I ne zaboravite tražiti reference i pratiti ih.

MIT #4
“Morate unajmiti agenciju za popravak kredita ili odvjetnika da popravi vaš kredit”

Vraćajući se na gornju analogiju, uvijek možete unajmiti nekog drugog da vam kosi travu (ili da radi bilo što drugo) za vas. A ako vam se popravljanje vlastite kreditne sposobnosti čini zastrašujućim zadatkom, možda biste radije angažirali tvrtku za popravak kreditne sposobnosti da to učini.

Ali zapravo nije nužno da to učinite. Prije svega, agencije za popravak kredita nisu jeftine. Možete očekivati da ćete platiti od 2500 USD do 5000 USD ili više. Osim toga, plaćat ćete visoku naknadu za nešto što možete učiniti za sebe, što nas dovodi do mita br. 5.

MIT #5
“Preteško je ili komplicirano popraviti vlastiti kredit”

Tvrtka za popravak kredita neće učiniti ništa za vas što vi ne možete učiniti za sebe! Popravak kredita nije raketna znanost. To uključuje pisanje pisama kreditnim uredima i vjerovnicima. Ako možete napisati pismo, staviti marku na njega i poslati ga poštom, možete popraviti svoj vlastiti kredit.

“S odgovarajućim znanjem, možete sami popraviti svoj kredit”

Ova izjava JE ISTINA! Vi ste u potpunosti u mogućnosti popraviti svoj vlastiti kredit, s obzirom na odgovarajuće znanje. A s odgovarajućim znanjem, možete popraviti vlastiti auto, popraviti vlastiti vodovod ili, što se toga tiče, izvesti operaciju mozga.

Iako je popravljanje vlastitog kredita relativno jednostavno i jednostavno, morate znati kako to učiniti. U osnovi to uključuje dobivanje kopije vašeg kreditnog izvješća i pisanje pisama 3 glavna kreditna ureda u kojima se osporavaju negativne informacije u vašem dosjeu.

Ali postoji pravi i pogrešan način za to. U stvari, čak i neke od skupih agencija za popravak kredita griješe, što nas dovodi do mita br. 6.

MIT #6
“Poboljšavate svoj kreditni rezultat uklanjanjem svih negativnih stavki iz vašeg kreditnog izvješća”

Moguće je ukloniti sve negativne stavke na vašem kreditnom izvješću i zapravo vidjeti kako vam kreditni rezultat pada! Razlog? Vaš kreditni rezultat ovisi o nizu čimbenika, od kojih je jedan duljina vaše kreditne povijesti. U nekim slučajevima, bolje je da NE uklonite neke negativne stavke u svom izvješću, posebno ako uključuju nekoliko zakašnjelih plaćanja u dalekoj prošlosti, ali prikazuju pravovremena plaćanja tijekom posljednjih godina.

Dok su “matice i vijci” popravka kreditne sposobnosti izvan opsega ovog izvješća, postoji niz izvora dobrih informacija na internetu. Ako imate lošu kreditnu sposobnost, trebate imati na umu tri glavne točke:

1. Ako imate lošu kreditnu povijest, to vas može (i vjerojatno hoće) stajati nekoliko desetaka tisuća dolara u višim kamatama na zajam tijekom godina, budući da će vam se naplaćivati puno više stope nego što bi bile s dobrim kreditom. Ako je vaša kreditna sposobnost jako loša, možda uopće nećete moći dobiti zajam!

2. Situacija nije beznadna! U gotovo svakom slučaju MOŽETE poboljšati svoj kreditni rezultat. To možete jednostavno učiniti sami ili pronaći renomiranu agenciju koja će to učiniti za vas. Ali u svakom slučaju, UČINITE TO!

3. Ako odlučite popraviti vlastiti kredit (preporučeno), dostupne su dobre knjige i e-knjige koje mogu proći kroz taj proces. Nabavite jedan i počnite ODMAH!

© 2005 by eBusiness Power

Zaslužujete više novca!

Zaslužuješ više novca. Svi čine. Previše radimo da bismo bili plaćeni samo onoliko koliko trenutno primamo. Nije prijevara. To je