HEKLANJE

Rješavanje duga po kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Kada se nađete usred dugova po kreditnoj kartici, možda ćete se zapitati postoji li način da otplatite svoja dugovanja bez nakupljanja tolikih kamata i zarobljavanja u onome što se čini neizbježnim ciklusom. Ako možete ići na internet, posjetite web stranicu America Expressa na http://www.americanexpress.com da vidite što imaju za reći o konsolidaciji duga kreditne kartice. American Express kreditna kartica nudi razdoblje od šest mjeseci bez kamata na kreditnu karticu. To znači da ako prenesete svoja stanja sa svojih Visa, MasterCard ili Discover kartica, nećete prikupljati nikakve kamate na ta stanja. Primate samo jedan izvod i poslujete s jednom tvrtkom za sve svoje kartice.

Prednosti



Konsolidacija duga kreditne kartice smanjuje vaše mjesečne uplate, što znači da ćete svaki mjesec plaćati manje nego što ste plaćali. Ovo je sjajna vijest za ljude s visokim mjesečnim računima. Imat ćete veći pristup gotovini i moći ćete primijeniti taj novac bilo na glavnicu našeg duga ili na druge potrebe.

American Express kreditna kartica bila bi jedina kartica koju nosite. Tako biste svaki mjesec dobili samo jedan izvod. Ako sada plaćate četrdeset dolara na tri kreditne kartice, plaćate ukupno sto dvadeset dolara svaki mjesec. Velik dio tog novca odlazi na otplatu kamata koje skupljate na svakoj kartici. Dakle, načelna ravnoteža nastavlja rasti. Kada prenesete svoje stanje na American Express, odgovorni ste samo za jedno plaćanje svakog mjeseca. Da je ova uplata, na primjer, četrdeset dolara, oslobodili biste osamdeset dolara. Korištenje ovih osamdeset dolara za plaćanje računa American Expressa, a time i temeljnog stanja vaših drugih kartica, preporučljivo je, ali nije nužno.

Vaš dug po kreditnoj kartici nestat će puno brže ako ne prikuplja kamate i ne raste svaki mjesec. S American Express karticom kamata na kreditnu karticu suspendirana je na šest mjeseci, što vam nudi razdoblje odgode u kojem možete nadoknaditi svoje račune. Također nećete dobiti nikakve kamate na bilo koju drugu kupnju kreditnom karticom koju napravite u početnom beskamatnom razdoblju.

Osim toga, prijenosom duga na American Express kreditnu karticu dobit ćete povoljniju kamatu. Osnovna American Express kreditna kartica nudi kamatu od 4,99% na vaše prijenose stanja. Ova niska stopa stupa na snagu nakon završetka šestomjesečnog probnog razdoblja. Također traje do kraja trajanja kartice, što znači da je to fiksna kamatna stopa na kreditnoj kartici.

Nedostaci

Postoje neki nedostaci prijenosa duga s kreditne kartice na jednu karticu s probnim razdobljem bez kamata. Morate zapamtiti da će kamate rasti nakon isteka probnog razdoblja. Budite spremni platiti na kamate koje prikupite i neka vaš dug nestane po sporijoj stopi nakon što se kamata pojavi. Za kupnju, vaša će kamatna stopa nastaviti rasti ako kasnite s plaćanjem ili prekoračite svoj kreditni limit.