HEKLANJE

Rješenja za prekomjerne dugove kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Od svih stvari koje možete učiniti kako biste riješili svoj prekomjerni dug po kreditnoj kartici, prva stvar koju trebate učiniti je prestati stvarati više. Vidio sam više od jedne osobe kako se nakratko izvlači iz duga, samo da bi opet upao u njega. Počnite mijenjati te navike. Bez obzira na to koliko brzo promijenite svoje navike, ako imate dug, želite ga srušiti. Evo nekoliko prijedloga.

Prekomjerni dug po kreditnoj kartici može se smanjiti



Možda ćete uspjeti podmiriti dugove za popust. Kad sam naplaćivao dugove za život, često smo uzimali 50% kao punu naplatu, kad smo mislili da je to najbolje što možemo učiniti. Poanta je da ako stvarno ne možete podnijeti svoja plaćanja, možda bi bilo bolje da posudite od obitelji kako biste podmirili svoje dugove za 20% do 60% nominalne vrijednosti. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice ponekad uzimaju 50% ili manje kao uplatu u cijelosti ako su uvjerene da ste na putu bankrotu. (Napomena: ovo je još uvijek moguće, ali sada je teže s novim zakonima o stečaju.)

Pošaljite lijepo pismo u kojem objašnjavate svoju situaciju i kako ćete dobiti novac za isplatu. Recite im da ćete najvjerojatnije podnijeti zahtjev za bankrot, ali biste se htjeli nagoditi sa svim voljnim vjerovnicima prije nego što se to dogodi. To im daje do znanja da bi mogli ostati bez ičega ako kažu ne, a vi svoju preostalu imovinu podijelite između drugih vjerovnika.

Kako najučinkovitije platiti dug

Kada se pokušavate izvući iz dugova, uvijek prvo platite karticama s visokim kamatama. Ako, na primjer, imate 200 USD u proračunu za primjenu na svojim karticama svaki mjesec, platite minimalne iznose samo na svim ostalima, a zatim stavite ostatak novca na karticu s najvišom kamatnom stopom. Kada se taj isplati, radite na sljedećem najvećem.

Ova moćna tehnika znatno štedi na kamatama. Pretpostavimo da imate tri karte. Platili biste najmanje (pretpostavimo) 40 USD na dvije od njih, a preostalih 120 USD primijenili na karticu s najvećim kamatama. Kada se ta kartica isplati, nastavljate stavljati 40 USD na jednu karticu, a sada primjenjujete 160 USD na bilo koju od preostale dvije kreditne kartice s višom kamatom. To je najbrži način plaćanja duga po kreditnoj kartici.

Pretjerani dug na kreditnoj kartici – ostali savjeti

Nikada ne kupujte osiguranje kreditne kartice. Ovo osiguranje obično zaustavlja vaša plaćanja kada ste ozlijeđeni ili nezaposleni. To je jedno od najskupljih osiguranja koje postoji i ne eliminira dug, već ga samo odgađa.



Nikada ne kupujte sigurnosno osiguranje kreditne kartice. Ovo osiguranje plaća neovlaštene troškove u slučaju krađe vaše kartice. Budući da ste odgovorni samo za prvih 50 USD ako u svakom slučaju prijavite krađu, a mnoge kartice već imaju 0 odgovornosti, ovo nije potrebno.

Budite oprezni s konsolidacijskim zajmovima. Nikada nemojte konsolidirati dug u refinanciranje kuće osim ako nemate jasan plan za prijevremenu otplatu kredita. 10% nije jeftinije od 18% kada traje 30 godina umjesto 5.

Ako ste bezuspješno isprobali neke od ovih tehnika i jednostavno ne možete to učiniti sami, razmislite o tome da kontaktirate službu za kreditno savjetovanje. Ponekad vam mogu pomoći dogovoriti niže stope s vašim bankama, a inače vas mogu savjetovati kako smanjiti prekomjerni dug po kreditnoj kartici.



Prisiljeni ste na veće uplate

Potrošači koji su već opterećeni višim troškovima energije opterećeni su još jednim gubitkom na svojim financijama: višim minimalnim plaćanjima kreditnom