HEKLANJE

Sav promet web stranice nije jednak

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste potrošili bilo kakvo vrijeme pokušavajući privući promet na svoju web stranicu, znate da to može biti vrlo frustrirajuće putovanje. Potrošio sam ogromnu količinu novca i vremena razvijajući načine da dovedem stabilan protok prometa na svoju web stranicu. Od svih stvari koje sam naučio svojim istraživanjem jedna se stvar najviše ističe – svi izvori prometa nisu jednaki.

Doslovno sam potrošio desetke tisuća dolara i uložio nebrojene sate u izgradnju prometnih sustava koji će ciljane posjetitelje staviti na moje web stranice. Isprobao sam sve, od besplatnih alata, do vrlo skupog oglašavanja s plaćanjem po kliku – i sve zamislive metode između. Otkrio sam da rezultati nisu uvijek izravno povezani s količinom novca koju si možete priuštiti potrošiti.



Tijekom svog istraživanja isprobao sam mnogo različitih metoda generiranja prometa za koje sam vjerovao da su vrlo učinkovite strategije za povećanje prometa. Problem s mnogim od ovih sustava je taj što bi neko vrijeme radili odlično, a onda bi niotkuda prestali davati rezultate. Naravno, kako mi je promet varirao, tako su mi se mijenjali i prihodi.

Drugi problem s kojim sam se susreo bila je kvaliteta prometa. Kad sam tek počeo graditi prometni tok na svojoj web stranici, bio sam neupućen i samo sam tražio količinu prometa. Mislio sam, što više ljudi; bolji rezultat. Iako je na nekoj razini to točno (a ja stalno radim na izgradnji ogromnog volumena prometa), postoji problem razmišljati samo o volumenu. Ako ste jednostavno usredotočeni na dovođenje mase ljudi na svoju stranicu bez ikakve brige o kvaliteti vašeg posjetitelja, vjerojatno gubite puno vremena i novca.

U svojim prvim godinama izgradnje prometnih rješenja za svoje web-lokacije, isprobao sam neke od onih “posebnih ponuda” u kojima obećavaju tisuće posjetitelja na vašu web-lokaciju. U to vrijeme stvarno nisam razmišljao o svom ciljnom tržištu, jer sam bio fokusiran samo na pridobijanje ogromnog broja ljudi. U svom neznanju, bio sam uzbuđen platiti njihovu naknadu kako bih dobio “tisuće” posjetitelja tjedno.

Brzo sam naučio da je promet iz tih izvora smeće. Zapravo, promet koji sam kupio vjerojatno uopće nisu bili stvarni ljudi. Prilično sam siguran da je to jednostavno bila skripta koja je stvarala iluziju posjetitelja u mojim datotekama dnevnika. U svakom slučaju, potrošio sam mnogo novca i vremena. Vidim to kao hranu na švedskom stolu od 3,99 dolara u Orlandu na Floridi. Dobivate izgled dosta, ali kvaliteta je odvratna (i vjerojatno ćete kasnije biti bolesni).

Dakle, iz svog sam iskustva naučio da je kvaliteta prometa jednako važna kao i kvantiteta. Također sam naučio da su kvaliteta i kvantiteta potencijalnih klijenata za vašu stranicu izravno povezani sa strategijom prometa koju koristite. Ako koristite dobre tehnike generiranja prometa, vjerojatno ćete dobiti kvalitetne ciljane izglede.

Razvio sam neka jednostavna pravila kojih se pridržavam i koja generiraju tisuće posjetitelja na moje stranice.