HEKLANJE

Zlatni prstenovi su važne stvari

TEMU APP 100 E KUPON

Zlato je plemeniti metal koji su voljele žene diljem svijeta. Njegova žuta boja sjajno svjetluca i nema premca u ljepoti. Zlatno prstenje stoljećima se nosi na prstima. Ranije su zlatni prstenovi bili jednostavni obruči koji su se nosili oko prstenjaka i palca.

U Grčkoj su se nosile zlatne trake. U Rimu je samo ljudima s vojnim ili civilnim činom bilo dopušteno nositi zlatno prstenje. Kasnije je slobodnorođenim građanima bilo dopušteno ukrašavati zlatno prstenje. U srednjem vijeku pojavio se zlatni zaručnički prsten s dragim kamenjem. Zlatno prstenje obilježavalo je krunidbu kraljeva, a zlatni prsten sa svetim Petrom u ribarskom čamcu daje se svakom Papi i uništava se nakon njegove smrti.



Zlatno prstenje s vremenom je doživjelo potpunu transformaciju i sada se može naći u različitim oblicima, veličinama i ukrašeno dragim kamenjem, što naglašava njihovu ljepotu. Zlatni prstenovi danas se nose na svakom prstu, a također su ukrašeni emajlom i kamenjem. Zlatni prstenovi sa zamršenim dizajnom kao što su mrežasti i cvjetni dizajni skuplji su od običnih, budući da je za stvaranje takvih remek-djela potrebno mnogo vremena i rada. Za viktorijansku kolekciju kažu da je jedan od najfinijih nakita s detaljnim dizajnom.

Zlatno zaručničko prstenje, vjenčano prstenje, spomen prstenje, prstenje za žalovanje i nekoliko drugih postalo je redoslijed dana i moderno. Zlatno vjenčano prstenje koje označava obvezu izvorno su nosile samo žene, no sada je postalo uobičajeno da ih nose i mladenka i mladoženja.

Pomaže znati nešto o zlatu prije nego što se odvažite kupiti zlatni prsten. Kako se zlato smatra mekim metalom, lako može izgubiti oblik. Za redovito nošenje savjetuje se prsten od nižekaratnog zlata, a prstenje koje će se rijetko nositi može biti izrađeno od 24 karatnog zlata koje je čisto zlato i skuplje je. Zlato od 18 karata izrađeno je od 75% zlata i 25% legure, što ga čini jačim, ali jeftinijim. Za zaručnički ili vjenčani prsten, koji je potrebno svakodnevno nositi, praktično je kupiti prstenje od 14 karatnog zlata, koje je najpopularnije. Zlatno prstenje potrebno je oprati sapunom i toplom vodom i dobro osušiti prije nego što ih spremite u originalne kutije.

Zlatno prstenje savršen je dar za svaku priliku. Jedan veliki safir u zlatu donosi sjaj u oči, kao i prsten s tri mala dijamanta postavljena blizu. Većina bogatih obitelji predaje zlatnu baštinu u posebnim prilikama kao što su vjenčanja. Ne može postojati bolji užitak u životu nego staviti prekrasan zlatni prsten na prst voljene osobe.

Charlie Parker 1920-1955

I pedeset godina nakon smrti slavnog jazz glazbenika Charliea Parkera “Birda”, njegova glazba zvuči moderno i intrigantno. Bio je najveći

Kreditna kartica za sve potrebe

U današnje vrijeme velik broj stanovništva posjeduje kreditnu karticu, ponekad čak i brojne kreditne kartice! Banke i tvrtke postaju sve