HEKLANJE

Nevera trijumfirala nad bolidom Formule 1 u spektakularnoj utrci ubrzanja

TEMU APP 100 E KUPON

Uzburkane emocije i uzbuđenje zavladali su 5. kolovoza 2023. godine na atraktivnom događaju – utrci ubrzanja koja će se dugo pamtiti. U žestokom okršaju, uzavrelih motora i snažnih performansi, na stazi su se suprotstavila tri nevjerojatno moćna vozila: legendarna Rimčeva Nevera, futuristički McMurtry Spéirling te poznati Red Bullov bolid Formule 1 RB8 koji je svoj sjajni trenutak doživio tijekom sezone 2012. Ova utrka bila je poput spoja različitih era i svjetova automobilskih brzina.

Uz organizacijsku palicu ekipe sa portala CarWow, ova je utrka postala istinski spektakl. Nakon što je nedavno pomeo staze protiv Bugattijevog Chirona i Teslinog Modela S Plaida, Rimacov hiperautomobil Nevera suočio se s dva još zahtjevnija suparnika. McMurtry Spéirling, električno čudo stvoreno za obaranje rekorda, te bolid Formule 1 RB8, kojim su svojevremeno briljirali Sebastian Vettel i Mark Webber, pridružili su se natjecanju.



Utrka se sastojala od tri drag trke na četvrt milje, i Nevera je briljirala osvajajući pobjedu u dvije od njih. Bez obzira na to što je Red Bullov bolid Formule 1 zvučao nadmoćno, stvarnost je pokazala suprotno. Nevera je dominirala, dok je Spéirling osvojio prvu poziciju u jednom od tih adrenalinskih okršaja. Kada se sve zbroji i oduzme, Nevera i Spéirling su isti put prešli za otprilike 8,4 sekunde, dok je bolidu Formule 1 trebalo 9,5 sekundi.

Mate Rimac, pokretač ovog impresivnog automobilskog projekta, podijelio je svoje zadovoljstvo putem društvenih mreža: “Jedna važna pobjeda za Dan pobjede. Nevera je pobijedila Red Bull Formulu 1 i McMurty Spéirling u utrkama ubrzanja i međuubrzanja. Nevera je cestovni automobil, homologiran za vožnju po cestama, vožen na cestovnim gumama, dok su druga dva vozila čisti trkaći strojevi, opremljeni slick gumama. Iako ubrzanje nije sve, činjenica je da su Formula 1 i McMurty brži od Nevere u drugim aspektima (kao što je kočenje, što se jasno vidi u videu). Unatoč tome, rezultat je i dalje impozantan za cestovni automobil koji pruža udobnost i priliku za vožnju u dvoje, uz istovremeno zavidan domet. Ponosan sam na postignuće ekipe koja marljivo radi kako bi izvukla maksimum iz ovog vozila.”

Uvijek prisutan upit o nastupu Nevere na legendarnoj stazi Nürburgring Nordschleife također je dobio odgovor od Rimca. Navodno, to je planirano uskoro. U znak poruke skepticima, registracijska pločica vozila Nevera nosila je natpis ZG MAGLA-1, kao podsjetnik na njezinu moć i potencijal.

Ova utrka ubrzanja ostavit će dubok trag u povijesti automobilskih performansi, dok će se uzbuđenje iščekivanja budućih događaja i novih podviga zasigurno nastaviti širiti među zaljubljenicima u brzinu i inovacije.

Povijest Pueraria Mirifica

Prije nego što počnemo, znajte da je naš cilj dati vam što više korisnih informacija koliko možemo stati na našu

Bloganje za profit

U nekoliko slučajeva kada ste pregledavali net vjerojatno ste naišli na blog ili dva. Blogovi se odnose na online časopise