HEKLANJE

Savjeti o odabiru financijskog savjetnika

TEMU APP 100 E KUPON

Većina ljudi nikad ne bi razmišljala o ugradnji novog mjenjača u svoj automobil sama. Nemaju vremena ni vještine pa mirne duše angažiraju mehaničara. Mnogi današnji investitori imaju isti pristup ulaganju i dobivaju stručne savjete od iskusnog financijskog savjetnika.

77 milijuna Amerikanaca koji se spremaju otići u mirovinu žele osigurati da njihova ušteđevina neće nestati. Prosječni investitor, međutim, ne razumije tržišne fluktuacije ili složene financijske proizvode. Studije pokazuju da su oni koji traže savjet financijskog savjetnika sigurniji u svoju financijsku budućnost – ali kako pronaći pravu osobu za taj posao?



Korak 1-Identificirajte svoje potrebe. Bilo da vam je potrebna pomoć pri planiranju mirovine ili štednji za obrazovanje vaše djece, trebali biste definirati svoje financijske ciljeve prije nego što započnete potragu za savjetnikom.

Korak 2-Zamolite prijatelje, obitelj i suradnike da daju preporuke. Vaš financijski savjetnik trebao bi biti netko u koga imate povjerenja – u njegove ruke stavljate svoj teško zarađeni novac.

Korak 3 – Intervjuirajte najmanje tri savjetnika prije konačnog odabira.

Tijekom procesa intervjua potrebno je uzeti u obzir mnogo čimbenika. Potražite savjetnika koji ima veliko iskustvo u više područja, uključujući ulaganja, osiguranje i planiranje mirovine. Također biste se željeli raspitati o licenciranju savjetnika – on ili ona bi trebali imati registraciju serije 6 ili 7 u dobrom stanju. Dosije savjetnika možete provjeriti kontaktiranjem Nacionalne udruge trgovaca vrijednosnim papirima (NASD) na (800) 289-9999.

Nakon što ste potvrdili da savjetnik ima dobre rezultate, vrijeme je da dublje proučite njegovu ili njezinu osobnost. Dobar savjetnik će razmotriti sve aspekte vaše financijske situacije i osmisliti prilagođeni plan koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve. On ili ona će pružiti istu razinu usluge svim klijentima, bez obzira na to koliko ulažu. Također je ključno da “filozofija ulaganja” vašeg savjetnika bude u skladu s vašom. Na primjer, savjetnik koji preferira rizične strategije nije dobar spoj za konzervativnog investitora.

Pažnja, kineski češnjak!

Lijepo upakirani češnjak donesen iz Kine , koji kupujete u supermarketima, potpuno je lišen … Svi znate o čudesnim svojstvima

Jeste li žrtva?

“Biste li dopustili da netko uđe u vaš dom, uzme što god želi i ode kao da se ništa nije