HEKLANJE

Savjeti za kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje savjeti o kreditnoj kartici, a zatim i tajne kreditne kartice. Ovi potonji su malo poznati trikovi kojima vas izvode kartičarske kuće, kao i trikovi pomoću kojih se možete riješiti naknada i prije otplatiti dug. Ovdje su neki od najboljih savjeta, trikova i tajni za kreditne kartice.

1. Možete se riješiti godišnjih naknada. Ako imate dobar kredit, samo nazovite i tražite da se naknada ukloni. Ovo je radilo na tri od četiri karte koje sam nazvao, a drugu sam jednostavno odbacio. Naravno, prijetnja da će se isto učiniti s drugima ono je što je dovelo do pada naknada.



2. Pročitajte sitna slova i platite na vrijeme. Imajte na umu da prema pravilima “univerzalne zadane obveze”, ako kasnite s jednom karticom, vaša kamatna stopa može biti povećana i na drugim karticama. Vole vas dobiti s ovim.

3. Pripazite na promjenu datuma poroda. Ovo je trik koji koriste neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice kako bi vas natjerale da zakasnite s plaćanjem kako bi mogli naplatiti zakašnjele naknade. Također će moći podići vašu stopu i stopu na drugim karticama koje možda imate. Nemojte pretpostavljati da će vaš rok plaćanja uvijek biti isti.

4. Pažljivo koristite promotivne čekove. Prijenos stanja na promocije s 0 kamata može biti dobra ideja, ali pripazite na one koje naplaćuju “naknade za prijenos stanja”. Prijenos stanja koji ste ionako namjeravali uskoro otplatiti samo će vas koštati više ako postoji naknada za prijenos od 3%.

5. Pokušajte s kreditnim sindikatima za kartice. Njihove kartice obično imaju niže stope. Stopa moje kreditne unije Visa godinama nije prelazila 10% i nemam nikakvu odgovornost za neovlaštene troškove.

6. Zatražite oslobađanje od plaćanja zakasnine. Ako nikada prije niste kasnili, neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice odriču se naknade za kašnjenje – ali samo ako to zatražite. Zašto ne probati? Sve što je potrebno je telefonski poziv.

7. Platite u cijelosti svaki mjesec. Kreditne kartice služe za praktičnost, a ne za skrivanje prave cijene stvari. Ne plaćajte kamate – samo plaćajte ostatak svaki mjesec.

8. Ne kupujte osiguranje kreditne kartice. To obično zaustavlja vaša plaćanja kada ste ozlijeđeni ili nezaposleni. To je jedno od najskupljih osiguranja koje postoji i ne eliminira dug, već ga samo odgađa.



9. Izbjegavajte osiguranje kreditne kartice. Plaća neovlaštene troškove kada vam je kartica ukradena, ali odgovorni ste samo za prvih 50 USD ako u svakom slučaju prijavite krađu, a mnoge kartice već imaju 0 odgovornosti.

10. Prvo plaćajte karticama s visokim kamatama kako biste smanjili dug po kreditnoj kartici. Ako imate 200 USD mjesečno za dug po kreditnoj kartici, plaćajte samo minimalne iznose samo na svim karticama osim na kartici s najvišom kamatnom stopom. Stavite sav ostatak novca na njega. Nakon što se taj isplati, radite na sljedećem najvećem. Ovo je najbrži način da se riješite duga po kreditnoj kartici i najvažniji od ovih savjeta za kreditnu karticu.