HEKLANJE

Ženski vodič za depilaciju neželjenih dlačica

TEMU APP 100 E KUPON

Teško je biti lijep. Tu je kovrčanje, ribanje, bojanje, beskrajan rad, muka i znoj. Također može biti bolno. Koja žena nije patila od prevrućeg figara ili preoštre britve? Ali na vrhu popisa nalazimo depilaciju. Bitan zadatak, svakako, ali i opasan. Želite biti sigurni da je učinjeno kako treba, brzo i da će biti učinkovito uz minimalnu bol.

Depilacija je zapravo relativno jednostavan proces. Pomislite “wax on, wax off” i vjerojatno ćete shvatiti. Vrući vosak nanosi se na područje koje treba ukloniti dlačice, zatim se brzo povuče i neželjene dlačice odlaze s voskom. Može biti prilično bolno, ali bol je brza i proces depilacije, na sreću, ne treba često ponavljati.



Ovdje su razne vrste voskova, od manjeg faktora “jaj” do jakog “jaj”!

Zbog tradicije, vježbe za trbušne mišiće često se izvode u dugim serijama od 50, 100 ili čak 200 ponavljanja. Prijatelji to čak pretvaraju u natjecanje:
– “Napravio sam 4 serije od 200!”
– “Stvarno? Uradio sam 6 od 300.”

Tko bi postigao najbolje rezultate svojim trbušnim vježbama u ovom scenariju? Nitko. Evo zašto.

Duge serije vježbi za trbušne mišiće nisu optimalne ako želite trbušnjake sa šest paketa. To je osnovna fiziologija: mišići bolje rastu na teškim serijama srednjeg broja ponavljanja (oko 8-12). Biste li trenirali prsa koristeći 4 serije po 200 ponavljanja? I mislio sam. Trbušni mišići nisu ništa drugačiji i moraju rasti ako želite da se vide.

Ali recimo da možete napraviti 12 trbušnjaka. Zaustavljate li se tu (budući da najbolje funkcioniraju serije od 8-12)? Naravno da ne. Trebate otežati trbušnjake povećanjem težine koju podižete pri svakom ponavljanju. Ali kako? Drugačijim postavljanjem ruku. Slijede 3 položaja ruku koje možete koristiti sa svim vježbama za trbušne mišiće kako biste ih učinili težim i učinkovitijim u izgradnji šest pakiranih trbušnih mišića.

1. Ruke uz tijelo. Ne može biti lakše.

2. Ruke prekrižene na prsima. Srednja težina.



3. Ruke iza glave.

4. Ruke iznad glave. Ne može teže
bez dodavanja vanjskih utega.

5. Ruke prekrižene na prsima, s nekim vanjskim otporom (na primjer, tanjur ili teška knjiga).



Dakle, držeći se primjera s trbušnjakom, nakon što napravite 12 ponavljanja s rukama uz tijelo, započnite sljedeću seriju s rukama prekriženim na prsima.

Opet, nakon što možete napraviti 12 ponavljanja s rukama prekriženim na prsima, započnite sljedeći set vježbi za trbušne mišiće s rukama iznad glave.

Kada budete mogli napraviti 12 ponavljanja s rukama iznad glave, poželjet ćete koristiti neki oblik vanjskog utega (bučica, ploča, rječnik, itd.). Možete ga držati preko prsa (neki ljudi se tako osjećaju udobnije) ili na udaljenosti ruke, iznad glave. Isti princip vrijedi i za sve vježbe za trbušne mišiće: kada postignete 12 ponavljanja, povećajte težinu promjenom položaja ruku.



Sljedeći put kada se spremate započeti seriju od 200 trbušnjaka, pokušajte prekrižiti ruke na prsima. Pogledajte koliko ponavljanja možete izvesti na ovaj način i kakav je osjećaj pečenja u trbuhu. Zatim mi javite na mojoj web stranici ispod.